Αφού όλοι απόλαυσαν τόσο πολύ τις εμπανάδες με γέμιση από κιμά και λαχανικά, δοκίμασα μια νέα εκδοχή με γέμιση καπρέζε.
Δοκίμασα να φτιάξω ακριβώς το ίδιο και με αλεύρι ολικής, ωστόσο, πρέπει να πω ότι οι εμπανάδες με αλεύρι σιταριού μου φάνηκαν λίγο καλύτερες, καθώς είναι πολύ πιο ελαφριές. Λοιπόν, δοκιμάστε το, και οι δύο έχουν καλή γεύση!
Εμπανάδας καπρέζε
Αυτή η εξαιρετική μέσα στην απλότητά της σαλάτα, σερβιρισμένη μέσα σε τραγανά εμπανάδας
Ingredients
Για την γέμιση
- 2 μπάλες μοτσαρέλα
- ντομάτες chery
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 χούφτα βασιλικό
- 4 κτσ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- τσίλι
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C πάνω-κάτω.
- Απλά ψιλοκόψτε τα πάντα και ανακατέψτε τα καλά.
- Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε πάχος 1-2 χιλιοστά. Κόψτε με ένα μεγάλο κύπελλο στρογγυλά σχήματα και τοποθετήστε τη γέμιση κουταλιά-κουταλιά στο κέντρο.
- Διπλώστε το πάνω μέρος του κύκλου ζύμης που κόψατε πάνω από τη γέμιση και πιέστε τα άκρα σταθερά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, πιέστε στα άκρα με την άκρη ενός πιρουνιού για να κολλήσει. Τοποθετήστε τις έτοιμες εμπανάδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Με ένα πινέλο αλείψτε τις εμπανάδες με τον κρόκο αυγού, ώστε να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα στο φούρνο.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο για 25 λεπτά και σερβίρετε με μια απλή πολύχρωμη σαλάτα.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.