Ζύμη εμπανάδας

Απλή ζύμη για εμπανάδας, είναι τόσο εύκολη, που μόλις την μάθετε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τη χρησιμοποιήσετε με όποιον συνδυασμό κρέατος και λαχανικών αγαπάτε ή έχετε στο ψυγείο.

Ζύμη εμπανάδας

Prep Time 20 minutes
Αναμονή στο ψυγείο 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course Ζύμη
Servings 12

Ingredients
  

  • φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κτγ αλάτι
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο κρύο ανάλατο κομμένο σε κύβους
  • 1 αυγό μεγάλο
  • φλιτζάνι νερό παγωμένο
  • 1 κτσ λευκό ξύδι

Instructions
 

  • Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το βούτυρο με τα δάχτυλά σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.
  • Χτυπήστε το αυγό, το νερό και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ με ένα πιρούνι. Προσθέστε το στο μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας με το πιρούνι μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Αναποδογυρίστε το μείγμα σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, μαζέψτε το και στη συνέχεια ζυμώστε απαλά με τα χέρια σας μία ή δύο φορές, όσο χρειάζεται για να ενωθεί η ζύμη.
  • Σχηματίστε τη ζύμη σε ένα επίπεδο ορθογώνιο και βάλτε τη στο ψυγείο, τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη, τουλάχιστον 1 ώρα.

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα