Ντιπ με αβοκάντο και σταφίδες

Η μεξικάνικη κουζίνα είναι γνωστή για τα πλούσια και πικάντικα πιάτα της. Ένα από τα πιο δημοφιλή μεξικάνικα ντιπ είναι το γκουακαμόλε, το οποίο φτιάχνεται με αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιανδρο και χυμό λάιμ.

Στη μεξικάνικη κουζίνα γίνεται χρήση φρέσκων, τοπικών υλικών, υπάρχει αγάπη της πικάντικης γεύσης και δίνουν έμφαση στις υγιεινές επιλογές.

Στη συνταγή που σας δίνουμε εδώ, για το ντιπ με αβοκάντο και σταφίδες, πειραματιστήκαμε σε τέτοιο βαθμό προσπαθώντας να μην ξεφύγουμε από αυτά τα χαρακτηριστικά. Τα αβοκάντο είναι ένα φρέσκο υλικό που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Οι σταφίδες είναι επίσης ένα υγιεινό υλικό που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σίδηρο και αντιοξειδωτικά.

Η προσθήκη καλαμποκέλαιο στην συνταγή προσθέτει μια επιπλέον υγιεινή επιλογή. Το καλαμποκέλαιο είναι ένα υγιεινό φυτικό λάδι που περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε και ακόρεστα λιπαρά οξέα που μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Η συνολική διατροφική αξία του ντιπ με αβοκάντο και σταφίδες είναι εντυπωσιακή. Μια μερίδα ντιπ (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) περιέχει περίπου 100 θερμίδες.

Το ντιπ με αβοκάντο και σταφίδες είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή που αντανακλά τα χαρακτηριστικά της μεξικάνικης κουζίνας.

Ντιπ με αβοκάντο και σταφίδες

Η μεξικάνικη κουζίνα είναι γνωστή για τα πλούσια και πικάντικα πιάτα της. Το ντιπ με αβοκάντο και σταφίδες είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή που αντανακλά τα χαρακτηριστικά αυτής της κουζίνας στην γλυκιά της εκδοχή.
Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Course Ντιπ
Cuisine Μεξικό
Servings 2 φλιτζάνια

Ingredients
  

  • 2 αβοκάντο καθαρισμένα & ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λάιμ
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1/4 κτγ πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Instructions
 

  • Για να προετοιμάσετε αυτό το ντιπ, απλά τοποθετήστε όλα τα συστατικά στο δοχείο του μπλέντερ.
  • Στη συνέχεια, βάλτε το καπάκι και αναμείξτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο, περίπου 45 δευτερόλεπτα.
  • Σερβίρετε με ωμά λαχανικά, διάφορα κράκερ, νάτσος, τηγανητές τορτίγιες ή άλλα τσιπς της αρεσκείας σας.

Notes

  • Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γεύση του ντιπ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για πιο γλυκιά γεύση, προσθέστε περισσότερες σταφίδες ή ζάχαρη. Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε καυτερή πιπεριά ή πάπρικα.
  • Αν δεν έχετε καλαμποκέλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο φυτικό λάδι.
  • Το ντιπ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
Keyword αβοκάντο, σταφίδες

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα