Μπάρες πρωτεΐνης

Φτιάξτε τις μόνοι σας, είναι πιο υγιεινές, πιο νόστιμες και πιο οικονομικές!

Είναι υγιεινές οι μπάρες πρωτεΐνης που αγοράζουμε;

Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι ένα δημοφιλές σνακ για όσους θέλουν να χτίσουν μυς ή να διατηρήσουν τη μυϊκή τους μάζα. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν ένα θρεπτικό σνακ για να τους κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα.

Ωστόσο, οι μπάρες πρωτεΐνης που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ ή τα καταστήματα υγιεινής διατροφής μπορεί να μην είναι τόσο υγιεινές όσο νομίζουμε. Πολλές από αυτές περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, άλλων γλυκαντικών ή συστατικών που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.

Γιατί να φτιάξουμε μόνοι μας μπάρες πρωτεΐνης;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φτιάξουμε μόνοι μας μπάρες πρωτεΐνης:

  • Είναι πιο υγιεινές. Μπορούμε να επιλέξουμε τα υλικά μας και να ελέγξουμε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι.
  • Είναι πιο νόστιμες. Μπορούμε να προσθέσουμε τα αγαπημένα μας υλικά και να δημιουργήσουμε τις δικές μας μοναδικές γεύσεις.
  • Είναι πιο οικονομικές. Το κόστος των υλικών είναι πολύ χαμηλότερο από το κόστος μιας έτοιμης μπάρας πρωτεΐνης.

Μπάρες πρωτεΐνης

Φτιάξτε τις μόνοι σας, τις πιο υγιεινές, πιο νόστιμες και πιο οικονομικές μπάρες πρωτεΐνης!
Prep Time 10 minutes
αναμονή στο ψυγείο 2 hours
Total Time 2 hours 10 minutes
Course Vegan, Vegetarian, Σνακ

Ingredients
  

  • ½ φλιτζάνι ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους, π.χ. φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια ή ένα μείγμα αυτών
  • ½ φλιτζάνι καρύδα σε νιφάδες
  • ½ φλιτζάνι φιστικοβούτυρο με κομμάτια φιστικιού
  • ¼ φλιτζάνι σπόροι π.χ. ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, κάσιους ή ένα μείγμα αυτών
  • ¼ φλιτζάνι σπόροι π.χ. σπόροι chia, λιναριού, κ.α. – ανάμικτοι ανάλογα με τη γεύση.
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη από άνθη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας
  • ¼ φλιτζάνι πουρέ καρύδας
  • ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας

Instructions
 

  • Ανακατέψτε όλους τους σπόρους μαζί, προσθέστε τη ζάχαρη από άνθη καρύδας και το φιστικοβούτυρο και ανακατέψτε καλά.
  • Λιώστε τον πουρέ καρύδας και το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί – προσέξτε να μην το αφήσετε να ζεσταθεί πολύ γιατί θα μαυρίσει, ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα υλικά, πρέπει να σχηματίσει μια υγρή μάζα.
  • Απλώστε το μείγμα σε πάχος περίπου ενός εκατοστού σε ένα τετράγωνο ταψί, το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα και αφήστε το στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
    Μόλις περάσει ο απαραίτητος χρόνος, βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και σηκώστε προσεκτικά την λαδόκολλα από μέσα, ακουμπήστε την μεγάλη αυτή "μπάρα" στον πάγκο της κουζίνας και κόψτε την σε ράβδους και στη συνέχεια στο μέγεθος μπάρας που θέλετε.

Notes

Φυσικά, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στα δικά σας γούστα, παραλείποντας μεμονωμένα συστατικά ή προσθέτοντας άλλα. Το μόνο που έχει σημασία είναι να περιέχει λίγο νερό και το μείγμα να έχει στο τέλος μια εύπλαστη υφή.

Χρησιμοποιώ ζάχαρη από άνθη καρύδας για να γλυκάνω αυτή τη συνταγή. Έχει γεύση σαν καραμέλα και είναι επίσης κατάλληλη για διαβητικούς λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη. Δεδομένου ότι το επίπεδο σακχάρου στο αίμα αυξάνεται αργά και σταθερά όταν καταναλώνεται ζάχαρη από άνθη καρύδας, η ενεργειακή έξαρση δεν ακολουθείται αμέσως από περαιτέρω κρίσεις πείνας.
Αν δεν σας αρέσει η ζάχαρη από άνθη καρύδας, μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη μπάρα με μέλι, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή άλλη εναλλακτική ζάχαρη.

Δώστε στη νέα αγαπημένη σας μπάρα μια ιδιαίτερη ώθηση με ψιλοκομμένα αμύγδαλα, ελαφρύ πασπάλισμα με σουσάμι, σταφίδα σουλτανίνα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λινέλαιο, ταχίνι, αμυγδαλόπαστα ως συνδετικό υλικό ή να την αντικαταστήσετε με λάδι καρύδας και πάστα καρύδας. Η κινόα ή το κεχρί μπορούν επίσης να προστεθούν στη μπάρα σας. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει πρώτα να μαγειρέψετε την κινόα.
Keyword Μπάρες, ξηροί καρποί, φιστικοβούτυτο

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα