Κις με ντοματίνια, μαραθόριζα και φέτα

Το αγαπημένο μου πιάτο όταν πρέπει να είναι γρήγορο, αλλά όχι πολύ γρήγορο και όταν όλοι πρέπει να το απολαύσουν.

Αυτή η quiche είναι ένα πραγματικό ποίημα για τους λάτρεις των αλμυρών γλυκισμάτων. Η φέτα και τα ντοματίνια προσθέτουν μια νόστιμη και πικάντικη γεύση, ενώ ο μάραθος χαρίζει μια φρέσκια και αρωματική νότα. Η σφολιάτα είναι τραγανή και η κρέμα γάλακτος κάνει το μείγμα μαλακό και κρεμώδες.

Είτε με χειμωνιάτικα υλικά, όπως αχλάδια και μπλε τυρί, είτε με καλοκαιρινά υλικά, όπως σε αυτή τη συνταγή, έχει πάντα ωραία γεύση. Τις περισσότερες φορές μάλιστα έχετε όλα τα υλικά έτοιμα στο ντουλάπι της κουζίνας και μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως. Ακόμη και αν λείπει κάτι, μπορείτε να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη. Αυτό ακριβώς είναι το σπουδαίο σε αυτό το πιάτο.

Νομίζω ότι οι ντομάτες σε συνδυασμό με το μάραθο και τη φέτα είναι κάτι παραπάνω από καλοκαιρινό. Σερβίρετε με φρέσκο μαρούλι ή ρόκα και έχετε ένα απλό, ελαφρύ και τρομερά νόστιμο δείπνο.

Άλλωστε, έτσι κι αλλιώς, εσείς (ή εγώ) δεν μαγειρεύετε αρκετά με μάραθο, και ανάλογα με τον τρόπο που τον προετοιμάζετε, μπορεί να έχει υπέροχη γεύση. Γιατί λοιπόν να μην τον ρίξετε στην κις;

Σήμερα δεν θα κάνουμε την βάση από την αρχή, επέλεξα την τεμπέλικη επιλογή και χρησιμοποίησα έτοιμο φύλλο σφολιάτας.

Σερβίρετε τη quiche ζεστή ή κρύα, και απολαύστε τη!

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη quiche σας, όπως μανιτάρια, πιπεριές, σπανάκι ή γαλοπούλα. Αφήστε τη φαντασία σας να σας οδηγήσει!

Καλή σας όρεξη!

Κις με ντοματίνια, μάραθο και φέτα

Η (quiche) κις με ντοματίνια, μαραθόριζα και φέτα είναι ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο που θα σας ξετρελάνει! Τραγανή σφολιάτα, κρεμώδες μείγμα, φρέσκα ντοματίνια, μαραθόριζα και φέτα, απλά θα τη λατρέψετε!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Κυρίως πιάτο, Ορεκτικά, Σνακ, Συνοδευτικά
Cuisine Γαλλία
Servings 8 κομμάτια

Ingredients
  

  • 1 φύλλο σφολιάτα ψυγείου, όχι κατάψυξης
  • 3 αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 ml γάλα
  • 200 γρ φέτα
  • 50 γρ τυρί (γκούντα, γραβιέρα, ότι σας αρέσει, ένα είδος ή συνδυασμός)
  • 7 ντοματίνια
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C πάνω/κάτω.
  • Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας, βουτυρώστε τη φόρμα τάρτας και τοποθετήστε τη σφολιάτα μέσα σε αυτήν, έτσι ώστε η σφολιάτα να προεξέχει λίγο στις άκρες.
    Τρυπήστε μερικές φορές με ένα πιρούνι και προψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά, στη συνέχεια βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο.
  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και ανακατέψτε καλά ένα προς ένα τα αυγά.
    Θρυμματίζετε τη φέτα, τρίβετε το τυρί και τα ανακατεύετε απαλά και τα δύο στο μείγμα.
    Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και οποιοδήποτε άλλο καρύκευμα θέλετε και το αφήνετε για λίγο στην άκρη.
  • Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και τη μαραθόριζα κατά μήκος σε λωρίδες.
    Τηγανίστε το μάραθο για λίγο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανος.
    Απλώστε τον τηγανητό μάραθο στη σφολιάτα, τοποθετήστε τα ντοματίνια ομοιόμορφα στη σφολιάτα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Περιχύστε προσεκτικά το μείγμα αυγών και κρέμας γάλακτος πάνω από τις ντομάτες και το μάραθο, ώστε όλα να είναι καλά κατανεμημένα στο πιάτο.
    Τοποθετήστε προσεκτικά στο φούρνο και ψήστε για 30-35 λεπτά.
    Αφαιρέστε το και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
  • Η κις είναι νόστιμη ζεστή αλλά και κρύα.
    Σερβίρετε με μια απλή μικρή σαλάτα περιχυμένη με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα, τάρτα

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα