Ένα από τα πιο γρήγορα κέικ σοκολάτας που έχετε συναντήσει. Αν και νομίζω πως θα του ταίριαζε καλύτερα να το ονομάσω κέικ σοκολάτας με καραμέλα, μιας και τα μόνα σοκολατένια πράγματα εδώ είναι τα μπισκότα και η επικάλυψη.
Μια “σοκολατότουρτα”, ένα δημοφιλές κέικ στην Αργεντινή, ειδικά για τα γενέθλια των παιδιών. Αλλά επειδή, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη dulce de leche, είναι η κατάλληλη συνταγή για κάθε ηλικιακή ομάδα. Αν λοιπόν σας πιέζει ο χρόνος και θέλετε ένα γλυκό στα γρήγορα, σίγουρα αυτή η συνταγή είναι ότι χρειάζεστε. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το χρόνο που πρέπει να σταθεί το κέικ στο ψυγείο.
Οφείλω να ομολογήσω ότι είχα κάποια νευρικότητα όταν ετοίμαζα το γλυκό, μπορεί να λιώσει, να διαλυθεί, να είναι πολύ μαλακό, τα μπισκότα πολύ σκληρά. Αλλά τίποτα από αυτά δεν συνέβη και πρέπει να πω ότι είμαι περισσότερο από ευχαριστημένη. Έχει πολύ καλή γεύση και χαίρομαι που γρήγορα απέρριψα την ιδέα να προσθέσω ζάχαρη, γιατί η dulce de leche είναι απολύτως (μπορεί και παραπάνω από) επαρκής.
Χρησιμοποίησα μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκατοστών, η οποία είναι μάλλον ασυνήθιστη. Συνήθως χρησιμοποιούνται τετράγωνες ή μακρόστενες φόρμες, αλλά σκέφτηκα ότι α) θα φαινόταν πιο όμορφο έτσι και β) θα ήταν πιο εύκολο να βγει από τη φόρμα και να τοποθετηθεί στο πιάτο.
Σοκολατότουρτα με Dolce de Leche
Equipment
- Φόρμα για κέικ διαμέτρου 20cm
Ingredients
- 350 γρ Dulce de Leche
(συνταγή εδώ) - 275 γρ τυρί κρέμα
- 2 κτσ γιαούρτι
- 250 γρ μπισκότα σοκολάτας
- 250 ml γάλα
- 80 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ σοκολάτα γάλακτος
- 20 γρ βούτυρο
Instructions
- Ανακατέψτε το dulce de leche με το τυρί κρέμα και το γιαούρτι για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να έχετε ένα λείο, κρεμώδες μείγμα. Χωρίστε το μείγμα σε τέσσερις ίσες μερίδες.
- Βουτήξτε τα μπισκότα, ένα προς ένα, σύντομα στο γάλα (περίπου 2 δευτερόλεπτα) και στρώνετε με αυτά τον πάτο της φόρμας.Ρίξτε ένα τέταρτο του μείγματος dulce de leche-κρέμα τυριού από πάνω και απλώστε το ομοιόμορφα.Βουτήξτε ξανά μερικά μπισκότα στο γάλα και τοποθετήστε τα πάνω από την πρώτη στρώση της κρέμας και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερις στρώσεις από μπισκότα και κρέμα.Η τελευταία στρώση θα πρέπει να είναι μια στρώση κρέμας. Τώρα βάλτε τα πάντα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- 1-2 ώρες πριν βγάλετε το κέικ από το ψυγείο, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλτε τη σε ένα ανθεκτικό στη θερμοκρασία μπολ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό. Αφήστε το στην άκρη για μία ώρα.
- Βγάζετε το κέικ από το ψυγείο και το καλύπτετε ομοιόμορφα με το γλάσο σοκολάτας. Βάλτε το ξανά στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Το γλυκό, είναι έτοιμο.Πλύνετε ένα μαχαίρι με ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το για να χαλαρώσετε τις άκρες του κέικ, ώστε να μην σπάσει τίποτα όταν βγάλετε τη φόρμα. Κόψτε προσεκτικά και σερβίρετε.
Notes
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.