Κοτομπουκιές με κρούστα καλαμποκάλευρου και Blackberry Μουστάρδα

Το πανάρισμα με καλαμποκάλευρο κάνει το κοτόπουλο αρκετά τραγανό, χωρίς να χρειάζεται βαθύ τηγάνισμα.

Κοτομπουκιές με κρούστα καλαμποκάλευρου και Blackberry Μουστάρδα

Το πανάρισμα με καλαμποκάλευρο κάνει το κοτόπουλο αρκετά τραγανό, χωρίς να χρειάζεται βαθύ τηγάνισμα.
Τα βατόμουρα (ή τα σμέουρα, αν προτιμάτε) σε συνδυασμό με μουστάρδα ολικής αλέσεως δημιουργούν μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα.
Course Κοτόπουλο, Κυρίως πιάτο, Ορεκτικά-Συνοδευτικά
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 φλιτζάνι βατόμουρα φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ½ κ.τ.σ. μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 2 κτγ μέλι
  • 500 γρ κοτόπουλο στήθος, κομμένο στη μέση
  • ½ κτγ αλάτι
  • ¼ κτγ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 κ.τ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Instructions
 

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μικρό μπολ πατάμε τα βατόμουρα (ή τα σμέουρα), με ένα πιρούνι, για να τους δώσουμε την μορφή του πουρέ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το μέλι έως ότου μοιάζει με μια χοντρό σάλτσα.

Για το κοτόπουλο

  • Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε το αλεύρι καλαμποκιού σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέτουμε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλύψουμε όλα τα κομμάτια με το αλεύρι (πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι, θα τα τινάξουμε ελαφρά για να διώξουμε την περιττή ποσότητα από το αλεύρι που θα έχει κολλήσει επάνω τους).
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
    Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια και μαγειρέψτε το κοτόπουλο, γυρίζοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να ροδίσουν και μόλις μαγειρευτούν, συνολικά 6 έως 8 λεπτά (τα λεπτότερα κομμάτια θα μαγειρευτούν γρηγορότερα από τα παχύτερα).
  • Σερβίρετε τα κοτομπουκιές με τη μουστάρδα μούρων.

Notes

Σερβίρετε με: Βρασμένο μπρόκολο και καρότα στον ατμό.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; 
Βάλτε ετικέτα @marilous_food_love στο Instagram και προσθέστε το hashtag #marilousfoodlove
Keyword βατόμουρα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καλαμποκάλευρο, κοτόπουλο, Μέλι, Μουστάρδα, σμέουρα

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα