Εύκολη σούπα κοτόπουλου με ζυμαρικά

Με μια λέξη, “ΑΓΑΠΩ” αυτή τη γρήγορη και εύκολη συνταγή σούπας κοτόπουλου. Είναι ένα πιάτο γεμάτο με γεύση, αλλά τόσο εύκολο να φτιαχτεί από το μηδέν – οπότε ακόμα και όταν αισθάνεστε πεσμένοι από τον καιρό, ή μετά από μια κουραστική μέρα, όταν θέλετε απλώς ένα “χουχουλιάρικο” φαγητό, μπορείτε να το ετοιμάσετε σε μόλις 30 λεπτά.

Εύκολη σούπα κοτόπουλου με ζυμαρικά

Με μερικές έξυπνες κινήσεις, αυτή η συνταγή μπορεί να είναι έτοιμη μόνο σε 30 λεπτά!
Είναι πλούσια σε γεύση και απογειώνεται με την προσθήκη φρέσκου λεμονιού.
Prep Time 7 minutes
Cook Time 25 minutes
Course Ζυμαρικά, Σούπα
Servings 4

Ingredients
  

  • 2 κτσ βούτυρο
  • 1 καρότο μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σέλινο κλωνάρια με τα φύλλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα χωρίς λίπος περίπου 500 γρ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πακέτο ζυμαρικά οποιουδήποτε σχήματος ή είδους
  • 1 λεμόνι τον χυμό του
  • 1 κτσ άνηθο φρέσκο (προαιρετικά)

Instructions
 

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
  • Προσθέστε το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το στήθος κοτόπουλου, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και βράστε για 1-2 λεπτά.
  • Καλύψτε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το κοτόπουλο (αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο παχύ είναι το στήθος).
  • Αφαιρέστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το σε μια σανίδα κοπής. Προσθέστε τα ξηρά ζυμαρικά στη σούπα. Ανακατέψτε και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν (αυτό θα εξαρτηθεί από το είδος των ζυμαρικών που χρησιμοποιείτε - περίπου 6-8 λεπτά).
  • Εν τω μεταξύ, τεμαχίστε το κοτόπουλο με δύο πιρούνια ή κόψτε το σε κομμάτια και βάλτε το πίσω στην κατσαρόλα.
  • Μόλις μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο (εάν τον χρησιμοποιήσετε).
    Ελέγξτε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρετε.

Notes

Εκδοχή χωρίς γλουτένη: Χρησιμοποιήστε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη (όπως ζυμαρικά από ρεβίθια) ή αντικαταστήστε τα ζυμαρικά με 3/4 του φλιτζανιού ρύζι. Εάν χρησιμοποιήσετε ρύζι, ρίξτε το στην κατσαρόλα όταν προσθέτετε το κοτόπουλο ώστε να μαγειρεύει πλήρως.
Εκδοχή χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα: Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο για να σοτάρετε τα λαχανικά.
Για να το ετοιμάσετε από πριν: Κάντε τα πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες, εκτός από τα ζυμαρικά. Καταψύξτε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 6 μήνες. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, ξεπαγώστε στην εστία και προσθέστε τα ζυμαρικά, βράστε μέχρι να ετοιμαστούν τα ζυμαρικά.
Μια εκδοχή εξπρές με περισσεύματα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη μαγειρεμένο και τεμαχισμένο κοτόπουλο, όπως ας πούμε, κοτόπουλο που σας έχει μείνει από κάποια άλλη μέρα, έτσι παραλείπετε το βήμα που έχει να κάνει με το μαγείρεμα του κοτόπουλου.
Το πάμε ένα ακόμη βήμα πιο πέρα: Για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήδη μαγειρεμένα ζυμαρικά (όπως έτοιμα από προηγούμενη μέρα ζυμαρικά) ή μαγειρεμένο ρύζι που σας έχει περισσέψει, εάν ακολουθήσετε αυτό το βήμα, απλώς μειώστε την ποσότητα ζωμού σε 4 φλιτζάνια.
Keyword ζυμαρικά, κοτόπουλο

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα