Τηγανιτά αγγουράκια τουρσί

Τηγανιτά αγγουράκια τουρσί (πίκλες), ένα πιάτο ευχάριστο, εύγευστο, που σερβίρετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό, φτιάξτε τα και απλά παρακολουθήστε τα να εξαφανίζονται!

Υπάρχουν πολλά τηγανιτά φαγητά, μερικά επιτυχημένα, άλλα, όχι τόσο πολύ, όλα έχουν να κάνουν με την γεύση και η γεύση είναι καθαρά υποκειμενική. Από αρκετά τηγανιτά φαγητά μπορώ να πάρω μία – δύο μπουκιές και μου είναι αρκετό, αλλά υπάρχουν και κάποια τηγανητά, όπως τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια ή αυτές οι πίκλες που έχουν έναν απίστευτο συνδυασμό γεύσης και υφής που το να πάρεις μια μπουκιά και να σταματήσεις εκεί δεν είναι το ευκολότερο πράγμα.

Τηγανιτά αγγουράκια τουρσί

Τα τηγανιτά αγγουράκια τουρσί είναι ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσης και υφής και είναι ιδανικό πιάτο για ορεκτικό ή συνοδευτικό.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Ορεκτικά-Συνοδευτικά
Servings 5 μερίδες

Ingredients
  

  • λάδι για τηγάνισμα
  • κουρκούτι της αρεσκείας σας, το αγαπημένο σας
  • 500 γρ. αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες

Instructions
 

  • Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  • Ετοιμάστε το κουρκούτι που ξέρετε να κάνετε και να δουλεύετε καλύτερα, (θα ήταν λάθος μου να προσπαθήσω να σας κάνω να φτιάξετε το κουρκούτι που αρέσει σε εμένα, είπαμε, η γεύση είναι κάτι το υποκειμενικό).
  • Δουλεύοντας σε παρτίδες, προσθέστε τις φέτες από το αγγουράκι τουρσί στο κουρκούτι, ανακατέψτε ελαφρά, ίσα ίσα να καλυφθούν. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, αφαιρέστε τα αγγουράκια από το κουρκούτι και αφήστε να στάξει η περίσσεια ποσότητα που είναι πάνω τους. Προσθέστε απαλά τα αγγουράκια στο λάδι ένα κάθε φορά.
  • Τηγανίζουμε για περίπου 1 1/2 - 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε και αφήστε τα να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Προσπαθήστε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του λαδιού, για να σας βγουν όλα στο ίδιο χρώμα και να μην σας καούν.
  • Σερβίρετε με σκέτο γιαουρτάκι, με τζατζίκι, με την αγαπημένη σας σάλτσα ή το αγαπημένο σας ντιπ.

Notes

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα αυτής της συνταγής είναι να αφήσετε τα αγγουράκια τουρσί να στεγνώσουν. Το κουρκούτι θα κολλήσει καλύτερα επάνω τους και θα μειώσει το πιτσίλισμα.
Αυτά τα τηγανητά αγγουράκια τουρσί είναι λίγο πικάντικα - όχι πολύ, αλλά είναι  διακριτικά πικάντικα. Μπορείτε να παίξετε όμως με τα ντιπ και να κάνετε διάφορες γεύσεις, μέχρι και καυτερό για αυτούς που αντέχουν.
Ένα θερμόμετρο για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του λαδιού κατά το τηγάνισμα είναι απαραίτητο. Το να μαντέψεις πότε το λάδι είναι στη σωστή θερμοκρασία δεν είναι καλή ιδέα.
Εάν δεν υπάρχει η απαραίτητη πείρα, τα σωστά εργαλεία κάνουν όλη τη διαφορά ανάμεσα σε μια επιτυχημένη διαδικασία τηγανίσματος ή σε ένα τεράστιο χάος.
Photo credit: Wikipedia

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα