Αυτά τα νόστιμα και υγιεινά στικς γλυκοπατάτας με τσίλι είναι το τέλειο συνοδευτικό για κάθε γεύμα. Είναι γρήγορο και εύκολο να φτιαχτούν και σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Μια αστραπιαία γρήγορη συνταγή. Ταιριάζει με μπριζόλες, μπάρμπεκιου και μπιφτέκια. Ή απλά για σνακ. Ο συνδυασμός γλυκού και πικάντικου, μαζί θα ενεργοποιήσει πολλαπλός τους σιελογόνους αδένες σας.
Κάτι παρόμοιο, όχι ακριβός αυτό, είχα δοκιμάσει στο Παρίσι, όπου μου σέρβιραν τηγανιτά στικς γλυκοπατάτας με ένα υπέροχο μπέργκερ. Νομίζω ότι αυτού του είδους οι πατάτες είναι μια καλή εναλλακτική στις κανονικές πατατούλες, ενώ χορταίνεις πιο γρήγορα.
Δεδομένου ότι είμαι ούτως ή άλλως φαν του τσίλι και σκέφτηκα ότι ο συνδυασμός γλυκού και πικάντικου θα μπορούσε να ταιριάζει εδώ, πειραματίστηκα λίγο και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Ολοκληρώνοντας με μια ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού, αρωματισμένη με κόλιανδρο και λάιμ, αυτό θα γίνει σύντομα το αγαπημένο σας συνοδευτικό πιάτο.
Επιπλέον, είναι λίγο πιο υγιεινό από τις έτοιμες προτηγανιμένες πατάτες, επειδή βγαίνει από το φούρνο και όχι από τη φριτέζα.
Οι πατάτες είναι τραγανές από έξω και μαλακές από μέσα, και ο συνδυασμός γλυκού και πικάντικου είναι απλά τέλειος. Η σάλτσα απλά ολοκληρώνει το πιάτο με μια δροσερή και αρωματική νότα.
Ελπίζω να απολαύσετε αυτό το νόστιμο και υγιεινό πιάτο!
Στικς γλυκοπατάτας με τσίλι και σάλτσα μοσχολέμονου-κόλιανδρου
Ingredients
Για τις πατάτες
- 4 γλυκοπατάτες
- 1 κτγ πιπέρι καγιέν
- 4 κτσ ελαιόλαδο
- ½ κτγ θαλασσινό αλάτι χοντροαλεσμένο
- χυμό λάιμ από ½ λάιμ
- 2 κτσ νερό
- 6 κτσ πολέντα
Για το ντιπ
- 500 γρ γιαούρτι
- 1 κτσ μέλι
- 2 κτσ κόλιανδρο φρέσκο, χοντροκομμένο
- ½ τσίλι πολύ ψιλοκομμένο
- χυμό λάιμ από ½ λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 210°C πάνω/κάτω.
Για τις πατάτες
- Κόψτε τις πατάτες κατά μήκος, πρώτα σε τέσσερις φέτες και μετά σε λωρίδες. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε μια σακούλα κατάψυξης.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το χυμό λάιμ, το πιπέρι καγιέν, το θαλασσινό αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό.
- Προσθέστε το υγρό μείγμα στη σακούλα με τις πατάτες και ανακινήστε καλά ώστε να αναμειχθούν όλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ανακατέψετε όλα στο μπολ που αναμείξατε τα υγρά, ότι σας βολεύει.
- Προσθέστε την πολέντα και τα καρυκεύματα στις πατάτες και ανακατέψτε ξανά ώστε να παναριστούν ομοιόμορφα.
- Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε για 45 λεπτά, μέχρι οι γλυκοπατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Για το ντιπ
- Ανακατέψτε το γιαούρτι με το τσίλι, το χυμό λάιμ, το μέλι και τον κόλιανδρο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε.
- Βγάλτε τις πατάτες από το φούρνο και σερβίρετε με το ντιπ.
- Απολαύστε τις πατατούλες, μόνες τους ή συνοδεύοντας κάποιο άλλο πιάτο.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.