Σπιτικό Ιταλικό μείγμα μπαχαρικών

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε το δικό σας ιταλικό μείγμα μπαχαρικών; Φυσικά και μπορείτε. Εγώ συνήθως το κάνω αυτό το καλοκαίρι, όταν τα φρέσκα μυρωδικά που έχω, είναι περισσότερο από ότι ίσως μπορώ να χρησιμοποιήσω. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα απλώσετε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί και να τα αφήσετε να μαραίνονται. Voila, ως δια μαγείας έχετε αποξηραμένα μπαχαρικά. Τα βάζετε στο μπλεντεράκι σας και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε την επιθυμητή συνοχή (Μου αρέσει να τα νιώθω λίγο, αν σας αρέσει περισσότερο να είναι σε μορφή σκόνης, απλά συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πάρετε το επιθυμητό για εσάς αποτέλεσμα).

Σπιτικό Ιταλικό μείγμα μπαχαρικών

Prep Time 5 minutes
Course Καρυκεύματα

Ingredients
  

  • 1 κτσ βασιλικό αποξηραμένο
  • 1 κτσ μαντζουράνα αποξηραμένη
  • 1 κτσ ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κτσ δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1 κτσ φασκόμηλο αποξηραμένο
  • 1 κτσ θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κτσ μαϊντανό αποξηραμένο

Instructions
 

  • Σε ένα μικρό μούλτι (διαβολάκι) βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Το βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα