Σάντουιτς με κοτόπουλο και παρμεζάνα

Για να φτιάξετε το καλύτερο σάντουιτς με κοτόπουλου και παρμεζάνα, απλώς ακολουθήστε τον καλύτερο οδηγό για κοτόπουλο με παρμεζάνα. Στη δική μας εκδοχή χρησιμοποιούμε αριάνι για να πάρουμε σαν αποτέλεσμα, πιο ζουμερό κοτόπουλο με επιπλέον γεύση. Παίρνουμε όσα κομμάτια κοτόπουλου μας περισσέψουν από το τραπέζι και τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε αυτό το θεσπέσιο σάντουιτς.

Σάντουιτς με κοτόπουλο και παρμεζάνα

Είναι τόσο γευστικό το αποτέλεσμα που αξίζει να κάνουμε το κοτόπουλο με παρμεζάνα, φρεσκομαγειρεμένο μόνο και μόνο για να το κάνουμε σάντουιτς μετά.
Total Time 15 minutes
Course Σάντουιτς
Servings 6 κομμάτια ανά τσιαπάτα

Ingredients
  

 • 1 τσιαπάτα κομμένη στη μέση κατά μήκος
 • 3 κτσ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
 • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
 • 1 μερίδα κοτόπουλο παρμεζάνα μαγειρεμένο, έτοιμο, που σας έχει περισσέψει στο ψυγείο από προηγούμενη μέρα
 • 120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Instructions
 

 • Ρυθμίστε τη σχάρα στο φούρνο περίπου 20 εκ. κάτω από το γκριλ και προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.
 • Κόψτε την τσιαπάτα στη μέση και βάλτε τη σε ένα ταψί που πριν έχετε βάλει μέσα μια λαδόκολλα και ψεκάστε τη με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο κάτω από το γκριλ και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά τα κομμάτια της τσιαπάτας, περίπου 2 λεπτά.
 • Μεταφέρετε το ψημένο ψωμί πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Απλώστε στο κάτω μέρος αρκετή από τη σάλτσα και γεμίστε την επιφάνεια με το κοτόπουλο έτσι ώστε να κάνει ένα στρώμα πάνω στο ψωμί και να το καλύψει (μη ξεχνάτε ότι το ήδη μαγειρεμένο κοτόπουλο με παρμεζάνα, πρέπει να έχει ήδη σάλτσα και λίγο τυρί πάνω του).
 • Απλώστε από πάνω όσο τυρί θέλετε. Επιστρέψτε την τσιαπάτα στο ταψί και όλο μαζί ξανά στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να πάρει ένα απαλό καφέ χρώμα.
 • Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και κλείστε αμέσως το σάντουιτς, πιέζοντας σταθερά προς τα κάτω για να κολλήσει το επάνω μέρος του ψωμιού με το λιωμένο τυρί. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 1 λεπτό.
  Κόβουμε σε 6 έως 8 κομμάτια, τόσα βγάζει περίπου για μια μερίδα και σερβίρουμε.

Notes

Το κοτόπουλό μας βγαίνει εξαιρετικά τραγανό και ζουμερό, οπότε θέλουμε ένα ψωμί που να αντέχει σε αυτό το βαθμό υγρασίας χωρίς να διαλυθεί. Η τσιαπάτα ταιριάζει απόλυτα εδώ.
Η επιπλέον σάλτσα, το επιπλέον τυρί και ο λίγος χρόνος που το βάζουμε στο γκριλ βοηθούν απλά το σάντουιτς να κολλήσει.
Keyword κοτόπουλο, μοτσαρέλα, τσιαπάτα

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα