Σάλτσα γκοργκοντζόλα με λευκό κρασί

Αυτή η σάλτσα μπορεί να συνοδεύσει άνετα τα νιόκι με ρικότα και σπανάκι. Μια σάλτσα από λευκό κρασί και γκοργκοντζόλα. Επειδή κατά τη γνώμη μου, το σπανάκι και η γκοργκοντζόλα είναι οι καλύτεροι φίλοι, όπως και η γκοργκοντζόλα και τα αχλάδια που επίσης έχουν στενή σχέση.

Ένα ευτυχισμένο στομάχι είναι εγγυημένο μετά από ένα πιάτο με αυτή τη σάλτσα!

Σάλτσα γκοργκοντζόλα με λευκό κρασί

Απλή, πολύ απλή σάλτσα, που μπορεί να συνοδεύσει από μια καλοψημένη μπριζόλα, μέχρι απλά τηγανιτές πατάτες
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Σάλτσα
Cuisine Ιταλία
Servings 4

Ingredients
  

Για τη σάλτσα

  • κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο σε μικρούς κύβους
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • βούτυρο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ γκοργκοντζόλα
  • 1 κτγ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κτγ crème fraîche
  • αλάτι για το καρύκευμα
  • πιπέρι για το καρύκευμα
  • μοσχοκάρυδο για το καρύκευμα
  • 50 γρ καρύδια εάν το επιθυμείτε

Instructions
 

  • Λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνετε με λευκό κρασί και σιγοβράζετε για λίγο. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για άλλα 2 λεπτά.
  • Σπάστε τη γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε την στην κρέμα στο τηγάνι. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το τυρί. Προσθέστε τον μαϊντανό και την crème fraîche και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Συνεχίστε να σιγοβράζετε τη σάλτσα χωρίς να ανακατεύετε για λίγο μέχρι να πήξει.
  • Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τα ήδη μαγειρεμένα νιόκι και σερβίρετε. (Αν θέλετε, μπορείτε να τηγανίσετε τα νιόκι για λίγο σε λίγο βούτυρο και στη συνέχεια να τα σερβίρετε με τη σάλτσα).
  • Αν θέλετε να προσθέσετε καρύδια, ψιλοκόψτε τα χοντροκομμένα και ροδίστε τα ελαφρά χωρίς λάδι σε ένα τηγάνι και πασπαλίστε τα πάνω από τα νιόκι με τη σάλτσα.
Keyword γκοργκοντζόλα, λευκό κρασί

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα