Το φθινόπωρο είναι εδώ και ο Νοέμβριος πλησιάζει. Η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και το πνεύμα των Χριστουγέννων αρχίζει να αιωρείται στον αέρα. Για πολλούς, το κόκκινο λάχανο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο για τις γιορτές. Αλλά το κόκκινο λάχανο είναι τόσο νόστιμο που αξίζει να το απολαύσετε όλο το χρόνο.
Συνήθως το τρώμε μόνο μία φορά το χρόνο, τα Χριστούγεννα, αλλά το κόκκινο λάχανο στην πραγματικότητα έχει πολύ καλή γεύση για να τρώγεται μόνο μια φορά το χρόνο.
Εδώ σας έχουμε ένα “μη κλασικό” πιάτο, λίγο φρουτώδες και ελαφρύ, η συνταγή είναι πολύ εύκολη να γίνει και το αποτέλεσμα, εκπληκτικό. Το πιάτο βγήκε ζουμερό και γευστικό, και τα φρούτα προσθέτουν μια νότα γλυκύτητας και οξύτητας.
Αν ψάχνετε για ένα νέο και νόστιμο πιάτο με κόκκινο λάχανο, αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Είναι ιδανικό για ένα φθινοπωρινό ή χειμωνιάτικο γεύμα ή δείπνο.
Πορτοκαλοκόκκινο λάχανο
Ingredients
- 1 κόκκινο λάχανο μικρό
- 4 πορτοκάλια
- 1 κομμάτι τζίντζερ σε πάχος αντίχειρα
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- πιπέρι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- 250 ml ζωμό λαχανικών
Instructions
- Πλύνετε το κόκκινο λάχανο, κόψτε το στη μέση και αφαιρέστε το κοτσάνι. Κόψτε το σε λεπτές λωρίδες και βάλτε το στην άκρη.
- Καθαρίστε τα πορτοκάλια. Κόψτε τα φιλέτα με ένα μαχαίρι, (κάντε το πάνω από ένα μπολ για να συλλέξετε το χυμό) και βάλτε τα στην άκρη.
- Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες.
- Καθαρίστε το τζίντζερ και ψιλοκόψτε το επίσης σε πολύ λεπτά κομμάτια.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε σε αυτό τα κρεμμύδια και το τζίντζερ.
- Προσθέστε το λάχανο και σοτάρετε για λίγο.
- Σβήνετε με το ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνετε.
- Μαγειρέψτε στη χαμηλότερη φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.
- Τέλος, ρίχνετε μέσα τα φιλέτα πορτοκαλιού και διορθώνετε τη γεύση στα γούστα σας με λίγο αλάτι ή πιπέρι.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.