Πέστο μέντας ή δυόσμου

Αυτό το πέστο μέντας έχει μια έντονη γεύση που θα απογειώσει αμέσως τα αγαπημένα σας πιάτα, από πίτσα, ζυμαρικά, ψητά κρέατα, λαχανικά, σάντουιτς και πολλά άλλα. Το καλύτερο από όλα, είναι εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα σας.

Πέστο μέντας ή δυόσμου

Εύκολο στην παρασκευή του και προσαρμόσιμο στα γούστα σας, είναι φυσικά vegan, αλλά μη διστάσετε να προσθέσετε 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.

Ingredients
  

  • 4 κούπες μέντα ή δυόσμο
  • κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο ίσος και λίγο παραπάνω εάν χρειαστεί
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Instructions
 

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων (blender).
  • Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως, το αποθηκεύουμε στο ψυγείο με πλαστική μεμβράνη που να καλύπτει πλήρως και να έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του πέστο για την πρόληψη της οξείδωσης.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα