Πέστο μέντας ή δυόσμου
Εύκολο στην παρασκευή του και προσαρμόσιμο στα γούστα σας, είναι φυσικά vegan, αλλά μη διστάσετε να προσθέσετε 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.
- 4 κούπες μέντα ή δυόσμο
- ⅓ κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο ίσος και λίγο παραπάνω εάν χρειαστεί
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων (blender). 
- Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως, το αποθηκεύουμε στο ψυγείο με πλαστική μεμβράνη που να καλύπτει πλήρως και να έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του πέστο για την πρόληψη της οξείδωσης.