Pão de queijo, το βραζιλιάνικο τυρόψωμο

Τα Pão de queijo είναι ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο τυρόψωμο που είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Είναι φτιαγμένα με τυρί, αλεύρι ταπιόκας και αυγά, και έχουν μαλακή, ελαφριά υφή και πλούσια γεύση τυριά.

Ιστορία και προέλευση

Η προέλευση των Pão de queijo είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι προέρχονται από την πολιτεία Minas Gerais της Βραζιλίας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές για τα Pão de queijo, αλλά η κλασική συνταγή περιλαμβάνει τυρί Minas Gerais, αλεύρι ταπιόκας, αυγά και αλάτι.

Θρεπτικά στοιχεία

Τα Pão de queijo είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ ή πρωινό. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και ασβέστιο.

Tips για γεύση και σερβίρισμα

Για να δώσετε στα Pão de queijo μια πιο έντονη τυρένια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό διαφορετικών τυριών, όπως τυρί Minas Gerais, τυρί παρμεζάνα και τυρί μοτσαρέλα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα υλικά στη ζύμη, όπως μπαχαρικά, βότανα ή λαχανικά.

Τα Pão de queijo σερβίρονται καλύτερα ζεστά. Συνήθως σερβίρονται με καφέ ή χυμό.

Εδώ είναι μερικά επιπλέον tips για να απολαύσετε τα Pão de queijo:

  • Για να διατηρήσετε τα Pão de queijo ζεστά, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα κουτί ή σε μια κατσαρόλα με καπάκι.
  • Μπορείτε να τα σερβίρετε με μαρμελάδα, σιρόπι ή σάλτσα.
  • Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μέσα σε σαλάτες ή σαν συνοδευτικό σε σούπες.

Η συνταγή εδώ έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκά δεδομένα από μια αυθεντική βραζιλιάνικη συνταγή, ώστε να είναι εύκολο να βρεθούν τα υλικά της στην Ελλάδα. Η βασική διαφορά με την αυθεντική συνταγή είναι ότι η τριμμένη φρυγανιά χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του polvilho azedo, μιας σκόνης αμύλου μανιόκας που είναι δύσκολο να βρεθεί στην Ευρώπη.

Pão de queijo, το βραζιλιάνικο τυρόψωμο

Pão de queijo, το βραζιλιάνικο τυρόψωμο, συνταγή σχετικά απλή, τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν και η διαδικασία παρασκευής είναι σχετικά γρήγορη. Τα Pão de queijo είναι ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ ή πρωινό που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Course Σνακ
Cuisine Βραζιλία

Ingredients
  

  • 1 κούπα κορν φλάουρ
  • ταπ
  • ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • ½ κούπα γάλα
  • ½ κούπα νερό βραστό
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο (οποιουδήποτε τύπου)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions
 

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το άμυλο αραβοσίτου, τη φρυγανιά, το γάλα, το βραστό νερό, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και σχετικά κολλώδες ζύμη.
  • Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τοποθετήστε τις σε μια λαδωμένη ταψί.
  • Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Notes

  • Για πιο τραγανή υφή, χρησιμοποιήστε περισσότερο άμυλο αραβοσίτου και λιγότερο τριμμένη φρυγανιά.
  • Για πιο μαλακή υφή, χρησιμοποιήστε περισσότερο τριμμένη φρυγανιά και λιγότερο άμυλο αραβοσίτου.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος τυριού που θέλετε. Το παραδοσιακό βραζιλιάνικο Pão de queijo φτιάχνεται με τυρί Minas, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο τυρί, όπως κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή παρμεζάνα.
Εδώ είναι μερικές παραλλαγές της συνταγής που μπορείτε να δοκιμάσετε:
  • Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή πιπεριά στη ζύμη.
  • Προσθέστε 1/4 της κούπας ψιλοκομμένο μπέικον ή ζαμπόν στη ζύμη.
  • Προσθέστε 1/4 της κούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως μαϊντανός, ρίγανη ή βασιλικός, στη ζύμη.

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα