Pão de queijo, το βραζιλιάνικο τυρόψωμο
Pão de queijo, το βραζιλιάνικο τυρόψωμο, συνταγή σχετικά απλή, τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν και η διαδικασία παρασκευής είναι σχετικά γρήγορη. Τα Pão de queijo είναι ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ ή πρωινό που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
	
    	
		Course Σνακ
Cuisine Βραζιλία
 
    
 
- 1 κούπα κορν φλάουρ
- ταπ
- ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
- ½ κούπα γάλα
- ½ κούπα νερό βραστό
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο (οποιουδήποτε τύπου)
- αλάτι
- πιπέρι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. 
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το άμυλο αραβοσίτου, τη φρυγανιά, το γάλα, το βραστό νερό, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. 
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και σχετικά κολλώδες ζύμη. 
- Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τοποθετήστε τις σε μια λαδωμένη ταψί. 
- Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. 
- Για πιο τραγανή υφή, χρησιμοποιήστε περισσότερο άμυλο αραβοσίτου και λιγότερο τριμμένη φρυγανιά.
- Για πιο μαλακή υφή, χρησιμοποιήστε περισσότερο τριμμένη φρυγανιά και λιγότερο άμυλο αραβοσίτου.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος τυριού που θέλετε. Το παραδοσιακό βραζιλιάνικο Pão de queijo φτιάχνεται με τυρί Minas, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο τυρί, όπως κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή παρμεζάνα.
Εδώ είναι μερικές παραλλαγές της συνταγής που μπορείτε να δοκιμάσετε:
- Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή πιπεριά στη ζύμη.
- Προσθέστε 1/4 της κούπας ψιλοκομμένο μπέικον ή ζαμπόν στη ζύμη.
- Προσθέστε 1/4 της κούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως μαϊντανός, ρίγανη ή βασιλικός, στη ζύμη.