Είναι αρκετά διασκεδαστικό, καθώς είναι “μια μπουκιά” ορεκτικό.
Κάνω αυτόν τον “express” τρόπο με τα μικροκύματα, στη συνέχεια, τις κάνω τραγανές στο φούρνο. Μπορείτε επίσης να ψήσετε της πατάτες στο φούρνο αντί για τα μικροκύματα. Χρησιμοποιήστε ότι γέμιση βάλει η φαντασία σας!
Μίνι πίτσα σε φλούδα πατάτας
Ingredients
- 8 πατάτες baby
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι σάλτσα για πίτσα, κατά προτίμηση σπιτική
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (μοτσαρέλα, γραβιέρα…..)
- 48 τεμάχια πεπερόνι μίνι φέτες
- μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220CΤσιμπήστε κάθε πατάτα 2 έως 3 φορές με ένα πιρούνι. Απλώστε τις ομοιόμορφα πάνω στο δίσκο του φούρνου μικροκυμάτων. Ψήνετε στο HIGH για 2 λεπτά. Γυρίστε τις πατάτες και ψήστε για ακόμη 2 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν. Αφαιρέστε από το φούρνο μικροκυμάτων.
- Αντί για το φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να ψήσετε τις πατάτες στο φούρνο στους 180C για 25 έως 30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν μέσα (ελέγξτε τρυπώντας με ένα πιρούνι ή μαχαίρι).
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί, με την πλευρά της φλούδας επάνω.Αλείψτε με ελαιόλαδο, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με μια πρέζα αλάτι.
- Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού για να αφαιρέσετε το εσωτερικό, αφήνοντας ένα λεπτό στρώμα της πατάτας.
- Ψήστε τις φλούδες για 10 λεπτά ή μέχρι η φλούδα να ροδίσει και γίνει λίγο τραγανή.Γυρίστε το φούρνο στο γκριλ.Γυρίστε τις φλούδες πατάτας, ώστε η πλευρά του μπολ είναι στραμμένη προς τα επάνω.
- Γεμίστε κάθε φλούδα πατάτας με περίπου 1½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα πίτσας, στη συνέχεια με τριμμένο τυρί.Τοποθετήστε 2-3 πεπερόνι σε κάθε μία, στη συνέχεια, τοποθετήστε κάτω από το γκριλ για 3 έως 5 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει και το πεπερόνι να αρχίσει να πέρνει ένα απαλό καφέ χρώμα.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε, και σερβίρουμε αμέσως.
Notes
Μπορείτε να φτιάξετε τις πατάτες μέχρι το σημείο του ψησίματος, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σας χρειαστούν, όπου απλά τότε θα τις ζεστάνετε στο φούρνο μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί.
Θα χαθεί κάποια από την τραγανότητα της πατάτας, αλλά ακόμα θα υπάρχει όλη η γεύση και αξίζει τον κόπο για την ευκολία να τα έχετε έτοιμα από πριν.
Αυτή η συνταγή μπορεί να καταψυχθεί (πριν το ψήσιμο), αλλά θεωρώ ότι η φλούδα χάνει την τραγανότητα της ακόμη περισσότερο από ότι όταν τα βάλετε στο ψυγείο.
Ωστόσο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουν υπέροχη γεύση!
Θα χαθεί κάποια από την τραγανότητα της πατάτας, αλλά ακόμα θα υπάρχει όλη η γεύση και αξίζει τον κόπο για την ευκολία να τα έχετε έτοιμα από πριν.
Αυτή η συνταγή μπορεί να καταψυχθεί (πριν το ψήσιμο), αλλά θεωρώ ότι η φλούδα χάνει την τραγανότητα της ακόμη περισσότερο από ότι όταν τα βάλετε στο ψυγείο.
Ωστόσο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουν υπέροχη γεύση!
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.