Ρουστίκ μηλόπιτα με λευκή επικάλυψη

Μια συνταγή για μια πολύ απλή μηλόπιτα, ιδανική για να σερβιριστεί με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Έχω φτιάξει αυτή την πίτα μερικές φορές τώρα και ψήνεται πολύ γρήγορα, έχει υπέροχη γεύση και είναι απλή. Ακριβώς όπως μου αρέσει χωρίς πολλές φιοριτούρες, αλλά με πολύ γεύση. Ένα είναι σίγουρο, πως εάν πάντα τηρείτε τις ποσότητες, τότε τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Ρουστίκ μηλόπιτα με λευκή επικάλυψη

Αυτή η απλή μηλόπιτα ψήνεται γρήγορα και έχει υπέροχη γεύση. Είναι ιδανική για να σερβιριστεί με παγωτό βανίλια.
Course Γλυκά, Επιδόρπιο
Servings 8

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 200 γρ αλεύρι
  • 170 γρ βούτυρο κρύο
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά (τους κρόκους)
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ

Για την κομπόστα μήλου

  • 700 γρ μήλα
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • ½ κτγ κανέλα

Για τη μαρέγκα

  • 3 αυγά (τα ασπράδια)
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Instructions
 

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C

Για τη ζύμη

  • Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και προσθέστε το βούτυρο σε κομμάτια.
  • Ζυμώνετε πρόχειρα και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών.
  • Ζυμώνετε σε μια ομοιόμορφη ζύμη και σχηματίζετε μια μπάλα και την τοποθετήτε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για την κομπόστα μήλου

  • Καθαρίστε και κόψτε σε κύβους τα μήλα και μαγειρέψτε τα με την κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα καραμελέ χρώμα

Για τη μαρέγκα

  • Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέστε σιγά σιγά 150 γρ. ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα "σφιχτό", γυαλιστερό μείγμα μαρέγκας και αφήστε το για λίγο στην άκρη

Ετοιμάζουμε την μηλόπιτα

  • Λαδώνετε και αλευρώνετε τη στρογγυλή φόρμα για τάρτες.
  • Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγετε και την τοποθετείτε στη φόρμα, την πιέζετε να καθίσει καλά παντού και την τρυπάτε με ένα πιρούνι.
  • Απλώστε την κομπόστα μήλου από πάνω.
  • Τέλος, απλώστε τη μαρέγκα από πάνω από τη κομπόστα μήλου είτε σε ροζέτες είτε ομοιόμορφα και ψήστε για 35 λεπτά.
  • Βγάλτε την μηλόπιτα από το φούρνο και σερβίρετε ζεστή, προαιρετικά με παγωτό.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα, μήλο

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα