Είπα να δοκιμάσω ένα κάρυ λάχανο, ένα φαγητό που ακούγεται τόσο νόστιμο όσο και υγιεινό. Το λάχανο είναι ένα λαχανικό που μου είναι ακόμα σχετικά ξένο, αλλά έχω ακούσει πολλά καλά γι’ αυτό. Ξέρω ότι σε πολλές περιοχές της Γερμανίας είναι ένα τυπικό χειμερινό λαχανικό, και ότι το λάχανο Savoy είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.
Το λάχανο κέιλ είναι ένα άλλο σούπερ λαχανικό, με παρόμοιες διατροφικές αξίες με το λάχανο Savoy. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες C και K, και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Το κάρυ λάχανο κέιλ είναι μια υπέροχη επιλογή για ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα. Η πλούσια γεύση του κάρυ συνδυάζεται τέλεια με την γλυκιά και πικρή γεύση του λάχανου κέιλ.
Το κάρυ λάχανο κέιλ μπορεί να γίνει με διάφορα είδη λάχανου αλλά το λάχανο κέιλ με πράσινα φύλλα είναι ιδιαίτερα νόστιμο σε αυτό το πιάτο, είναι τρυφερά και η υφή τους είναι πιο κρεμώδης.
Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο κάρυ λάχανο κέιλ και άλλα λαχανικά, όπως πατάτες, καρότα ή μανιτάρια. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κρέας, όπως κοτόπουλο ή χοιρινό.
Μια λαχταριστή παραλλαγή του κάρυ λάχανο κέιλ είναι το κάρυ λάχανο κέιλ με κοτόπουλο. Για να το φτιάξετε, προσθέστε στο κάρυ λάχανο κέιλ 100 γραμμάρια κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους. Μαγειρέψτε το κάρυ λάχανο κέιλ μέχρι να μαλακώσουν το κοτόπουλο και το λάχανο κέιλ, περίπου 25 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
Κέιλ κάρυ
Ingredients
- 1 λάχανο
- 4 πατάτες
- 1 κτγ λάδι καρύδας
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κτγ χαρίσα
- 1 κτγ τζίντζερ τριμμένο
- 1 κτγ κουρκουμά
- 1 πρέζα κύμινο
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 200 ml γάλα καρύδας
- 1 κονσέρβα ρεβίθια
- 2 κτγ χυμό λεμονιού
Instructions
- Καθαρίστε και πλύνετε το λάχανο.Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες.
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια.
- Καθαρίστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και κόψτε τα σε μικρές φέτες ή κομμάτια.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε τη χαρίσα, το κύμινο και τον κουρκουμά και σοτάρετε για λίγο.
- Σβήνετε με τον ζωμό.
- Προσθέστε το λάχανο, τις πατάτες και το γάλα καρύδας και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά.
- Πλύνετε τα ρεβίθια και προσθέστε τα στο κάρυ.Περιμένετε άλλα 2 λεπτά για να ζεσταθούν τα ρεβίθια.
- Αρωματίστε το κάρυ με χυμό λεμονιού και σερβίρετε.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.