Γουακαμόλε με δαμάσκηνα
Το γουακαμόλε είναι ένα κλασικό μεξικάνικο dip ή σος που φτιάχνεται από αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, κόλιανδρο και χυμό λάιμ. Η κλασική συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη, αλλά μπορεί να γίνει και πιο ενδιαφέρουσα με μικρές παραλλαγές στα υλικά.
Μια διαφορετική γεύση
Αυτή τη φορά, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια διαφορετική εκδοχή του γουακαμόλε, αντικαθιστώντας τη ντομάτα με κίτρινα και κόκκινα δαμάσκηνα. Η απόφαση αυτή μας έφερε πολύ ευχάριστες εκπλήξεις. Τα δαμάσκηνα προσθέτουν μια γλυκιά και ξινή γεύση στο γουακαμόλε, που ισορροπεί τέλεια με τη λιπαρότητα του αβοκάντο.
Το γουακαμόλε με δαμάσκηνα είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Συνοδεύει τέλεια ταρτάκια, nachos, τορτίγιες, πίτες και άλλα μεξικάνικα πιάτα. Είναι επίσης ένα υπέροχο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.
Γουακαμόλε λίγο διαφορετικό
Ingredients
- 2 αβοκάντο
- 1 κρεμμύδι μικρό, πολύ ψιλοκομμένο σε κύβους
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 δαμάσκηνο κίτρινο, ψιλοκομμένο
- 1 δαμάσκηνο κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 1 κτσ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 λάιμ (το χυμό του)
- ½ πιπεριά Jalapeño ψιλοκομμένh (περισσότερο ή λιγότερο, έχει να κάνει με το πόσο πικάντικη γεύση θέλετε)
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Κόψτε το αβοκάντο, αφαιρέστε το κουκούτσι και βγάλτε το με ένα κουτάλι.
- Βάλτε όλα τα κομμάτια σε ένα μπολ και πολτοποιήστε τα καλά με ένα πιρούνι για να φτιάξετε ένα είδος κρέμας.
- Προσθέστε το κρεμμυδάκι, τα δαμάσκηνα, τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ και το jalapeno και ανακατέψτε καλά.
- Αλατοπιπερώνστε, αδειάστε σε ένα καθαρό μπολ και σερβίρετε με αρκετά nachos.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.