Γλυκοπατάτα με Λαχανικά και Τσίλι: Ένα υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο

Αυτή η συνταγή για γλυκοπατάτα με λαχανικά και τσίλι είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή που θα σας ενθουσιάσει.

Το τσίλι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα παγκοσμίως, είναι νόστιμο, χορταστικό και μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του καθενός. Είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα ζεστό. Για να το κάνετε πιο λαχταριστό, μπορείτε να το σερβίρετε σε βαθιά πιάτα ή μπολ, και να το γαρνίρετε με φρέσκο ​​κρεμμύδι, κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορείτε να τοποθετήσετε τις μισοκομμένες ντομάτες στο πιάτο ή το μπολ και να απλώσετε από πάνω το τσίλι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσετε όμορφα σχέδια από το τσίλι.

Για να προσθέσετε μια επιπλέον πινελιά από γεύση και άρωμα, μπορείτε να γαρνίρετε το τσίλι με λίγο χυμό λάιμ ή λεμονιού.

Θρεπτικά στοιχεία

Το τσίλι είναι ένα υγιεινό και χορταστικό πιάτο που αποτελείται από μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Οι γλυκοπατάτες είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και καλίου. Οι πιπεριές είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης A και λυκοπένιου. Τα φασόλια είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης και σιδήρου.

Η συνταγή αυτή είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για τη ρύθμιση της πέψης και την καλή υγεία του εντέρου. Επίσης, περιέχει καλή ποσότητα πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Γλυκοπατάτα με Λαχανικά και Τσίλι: Ένα υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο

Είναι ένα χορταστικό και θρεπτικό πιάτο, γεμάτο λαχανικά, ιδανικό για ένα χειμωνιάτικο γεύμα. Οι γλυκοπατάτες είναι πηγή βιταμίνης Α, ενώ τα φασόλια είναι πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών.
Prep Time 12 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 47 minutes
Course Vegan, Vegetarian, Σούπα
Servings 6

Ingredients
  

  • 400 γρ γλυκοπατάτες
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ή 1 – 2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 τσίλι
  • 2-3 στελέχη σέλινο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ή κίτρινη
  • 150 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κτσ πελτές ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα φασόλια
  • 2 κτγ κύμινο αλεσμένο
  • 1 κτγ κόλιανδρο τριμμένο (προαιρετικά)
  • 1 κτγ πάπρικα σκόνη
  • 1 λάιμ (το χυμό του)
  • μαϊντανό για διακόσμηση
  • κόλιανδρο για διακόσμηση

Instructions
 

  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις γλυκοπατάτες.
    Βάλτε τις σε ένα μπολ με νερό για να μην μαυρίσουν.
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    Πλύνετε καλά το φρέσκο κρεμμυδάκι και στη συνέχεια κόψτε σε φέτες και στη συνέχεια αφήστε στην άκρη μερικά από τα πράσινα δαχτυλίδια για διακόσμηση, χρησιμοποιήστε τα υπόλοιπα για το τσίλι.
  • Ψιλοκόψτε την πιπεριά τσίλι σε μικρά κομμάτια, αφαιρέστε τους σπόρους αν θέλετε!
  • Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα κοτσάνια του σέλινου και τις πιπεριές.
  • Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνουν διάφανα, προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίξτε το ζωμό.
    Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και προσθέστε τις γλυκοπατάτες, τις πιπεριές και το σέλινο.
    Φέρτε τα σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράστε τα στη χαμηλότερη φωτιά για 15 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε καλά τα φασόλια και προσθέστε τα στο τσίλι μαζί με όλα τα μπαχαρικά.
    Σιγοβράστε για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
  • Τοποθετήστε τις μισοκομμένες ντομάτες στο πιάτο ή το μπολ και απλώστε από πάνω το τσίλι.
  • Πασπαλίστε με χυμό λάιμ ή ακόμα και χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με τις ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού και το μαϊντανό.
  • Λίγο γιαούρτι σόγιας θα ήταν επίσης νόστιμο, απλά απλώστε το πάνω στο τσίλι σε μικρές δόσεις.
    Το καλαμπόκι, τα μαύρα φασόλια ή τα λευκά φασόλια ταιριάζουν επίσης θαυμάσια με το τσίλι.
Keyword Χειμώνας

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα