Cheesy Bread από τη Νότια Αμερική

Αυτές οι μπουκίτσες με τυρί μας έρχονται από την Νότια Αμερική, έχει πολλά ονόματα, όπως pão de queijo, cuñapes ή pan de bono, όπως και αν τις πείτε, είναι εξίσου νόστιμες και εθιστικές. Αυτή η εκδοχή είναι φτιαγμένη με άμυλο ταπιόκας για να μπορέσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν πιο αυθεντική γεύση.

Cheesy Bread από τη Νότια Αμερική

Ένας συνδυασμός από τυρί cheddar και Grana Padano προσθέτει ελαστική υφή αλλά και μια ιδιαίτερη αλμύρα σε κάθε δάγκωμα.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Παραμονή ζύμης στο ψυγείο 1 day
Total Time 30 minutes
Course Ορεκτικά-Συνοδευτικά
Servings 18 τεμάχια (περίπου)

Ingredients
  

  • 320 γρ ξινό άμυλο ταπιόκας (περίπου 2 1/4 φλιτζάνια)
  • 8 γρ αλάτι (ανθό αλατιού) εάν χρησιμοποιήσετε απλό επιτραπέζιο αλάτι, χρησιμοποιήστε περίπου το μισό όγκο ή το ίδιο βάρος
  • 4 γρ baking powder (1 κουταλάκι του γλυκού περίπου)
  • 160 γρ γάλα πλήρες, όχι λάιτ (περίπου 2/3 του φλιτζανιού) κρύο ή χλιαρό,
  • 30 γρ βούτυρο αλατισμένο, λιωμένο (2 κ.τ.σ. περίπου)
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 100 γρ τυρί Cheddar ψιλοκομμένο ή χοντροτριμμένο
  • 160 γρ τυρί Grana Padano ψιλοκομμένο ή χοντροτριμμένο

Instructions
 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το άμυλο ταπιόκας, το αλάτι, το baking powder, το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, δεν χρειάζεται μίξερ, ζυμώνετε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά, περίπου 2 λεπτά είναι αρκετά.
  • Προσθέστε το τσένταρ και το Grana Padano στη ζύμη. Ζυμώστε απαλά για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα τυριά ενώ αφήνετε μερικά μεγαλύτερα κομμάτια τυριού να παραμείνουν στην επιφάνεια, ζυμώνουμε περίπου 2 λεπτά.
  • Καλύψτε τη ζύμη με μεμβράνη η οποία όμως θα πρέπει να ακουμπά πάνω στη ζύμη. Βάλτε το μπολ με τη ζύμη στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να αφήσετε το άμυλο να ενυδατωθεί πλήρως.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C και ρυθμίστε τη σχάρα του φούρνου στην μεσαία θέση. Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάξτε μπάλες περίπου 4-5 εκ. χρησιμοποιώντας τις παλάμες των χεριών σας. Κάντε μια εσοχή στο κάτω μέρος κάθε μπαλίτσας χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας ή του αντίχειρα σας.
  • Σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα, τοποθετήστε τις μπαλίτσες αφήνοντας 2-3 εκ. χώρο μεταξύ τους. Ψήνουμε μέχρι να διογκωθούν και να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί μία φορά κατά το ψήσιμο.

Notes

Για να πάρουν οι μπαλίτσες μας ομοιόμορφη υφής, χωρίς εξογκώματα, χρησιμοποιήστε ζεστό γάλα · εάν θέλετε να έχουν μικρά εξογκώματα που θα δώσουν μια πιο τραγανή υφή χρησιμοποιήστε κρύο γάλα – η επιλογή είναι δική σας.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι ψήνονται τέλεια ακόμη και κατεψυγμένα, ώστε να μπορείτε πάντα να έχετε έτοιμα στην κατάψυξη.
Βάλτε τις μπαλίτσες πάνω σε έναν δίσκο και στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνουν, στη συνέχεια, μεταφέρετε σε μια σακούλα με zip και αποθηκεύεστε στην κατάψυξη. Ψήνουμε απευθείας από την κατάψυξη όπως αναφέρεται παραπάνω.
Keyword γρήγορη, εύκολη

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα