Πέστο με σπανάκι

Μια πολύ απλή παραλλαγή στο κλασικό πέστο βασιλικού!!!

Με λίγο περισσότερο Ελληνικό αέρα, μιας και χρησιμοποιούμε γραβιέρα και λιαστές ντομάτες αντί για παρμεζάνα

Πέστο με σπανάκι

Prep Time 5 minutes
Χτύπημα στο μπλέντερ περίπου 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course Ντιπ

Ingredients
  

  • 200 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα βασιλικό προαιρετικά
  • 3-4 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι τους
  • 35 γρ κουκουνάρι ή καρύδια
  • 70 γρ γραβιέρα τριμμένη ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ανάλογα με το πόσο σκορδάτη γεύση θέλουμε
  • 1 λεμόνι το ξύσμα και λίγο από το χυμό του
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπούκοβο

Instructions
 

  • Τοποθετούμε στο μπλέντερ το σπανάκι, το βασιλικό (αν τον χρησιμοποιήσουμε), τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το κουκουνάρι ή τα καρύδια, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και την παρμεζάνα.
  • Τα πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα και να έχει την επιθυμητή από εμάς σύσταση. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας κατά διαστήματα το ελαιόλαδο.
  • Τελειοποιούμε τη γεύση του πέστο μας με αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και το χυμό από το λεμόνι.
Keyword πέστο, σπανάκι

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα