Είναι τόσο ωραίες, εύκολες και όχι υπερβολικά γλυκές. Έχουν μια ωραία τραγανή υφή, και μου άρεσε ο συνδυασμός της φρυγανισμένης βρώμης και της φρυγανισμένης καρύδας.
Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας. Εάν είναι δύσκολο να κοπούν λόγο της ζέστης (είτε λόγο εποχής είτε γιατί έχετε αρκετή ζέστη στο σπίτι), οπότε μάλλον θα ήταν καλύτερα να τις βάλετε στο ψυγείο για να κρυώσουν.
Μπάρες γκρανόλα
Εξαιρετικά απλή συνταγή με ωραία τραγανή υφή.
Ingredients
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160℃.Βουτυρώστε μια φόρμα 23×33 και στρώστε τη με λαδόκολλα.
- Ανακατέψτε τη βρώμη, τους κολοκυθόσπορους και την καρύδα μαζί σε ένα ταψί και ψήστε για 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μέσα το φύτρο σιταριού. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150℃.
- Όσο το μείγμα είναι ακόμα ζεστό, ανακατέψτε το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να καλυφθεί καλά το μείγμα και στη συνέχεια τα αποξηραμένα φρούτα. Αδειάστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και πιέστε το καλά (ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω είναι πολύ καλό για να μην κολλάει στα χέρια σας) μέχρι το μείγμα να είναι όσο πιο σφιχτά γίνεται.
- Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.Αφήστε το να κρυώσει για 2 έως 3 ώρες πριν κόψετε τις μπάρες.
- Αποθηκεύστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα ή διατηρήστε τα στην κατάψυξη για όποτε σας κάνει όρεξη για μια μπάρα.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.