Ζαμπόν, αυγό και τυρί σε ψωμένιο μπολ

Ένα μεγάλο «όχι στο πλύσιμο των πιάτων» με αυτό το ιδανικό πρωινό που είναι τέλειο για να ταΐσετε ένα πλήθος, επειδή μπορείτε να κάνετε προετοιμασία και να ψήσετε πολλά ταυτόχρονα (όσα χωράει ο φούρνος σας).

Ορίστε 10 λόγοι για να τα φτιάξετε.

1. Δεν χρειάζεται να πλύνουμε τίποτα

Δεν χρειαζόμαστε κατσαρόλες, τηγάνια, ταψί, επιφάνεια κοπής, κύπελλα. Αυτά ψήνονται τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο διαφορετικά το ψωμάκι θα ψηθεί πριν προλάβουν να ψηθούν τα αυγά. Ο μόνος εξοπλισμός κουζίνας που θα χρησιμοποιήσετε είναι ένα μαχαίρι για να κόψετε τα ψωμάκια. Εάν είστε λίγο τεμπέληδες, αφού κόψετε τα ψωμάκι, περάστε το μαχαίρι με ένα πανάκι κατά μήκος της λεπίδας και το βάζετε πάλι πίσω στη θέση του!

2. Γρήγορη παρασκευή

Θα σας πάρει το πολύ 4 λεπτά για να φτιάξετε και να βάλετε στο φούρνο 4 γεμιστά ψωμάκια. Ενδεχομένως 3 λεπτά, αν κινήστε λίγο γρήγορα. Και αν σας αρέσει ο κρόκος σας πραγματικά ρευστός, αυτά θα είναι έξω από τον φούρνο σε 10 λεπτά.

3. Το τρώτε με τα χέρια

Ακριβώς όπως ένα burger!

4. Ταΐστε τους πραγματικά γρήγορα

Μπορείτε να φτιάξετε και να ψήσετε μεγάλη ποσότητα με μία κίνηση – όσα χωράει ο φούρνος σας!

5. Προετοιμασία 1-2 μέρες πριν

Ναι, μπορείτε πραγματικά! Για το μόνο πράγμα που πρέπει να βεβαιωθείτε, είναι ότι το ζαμπόν καλύπτει απόλυτα το ψωμί έτσι ώστε να σταματήσει το αυγό από το να διαρρεύσει μέχρι το ψωμί. Τα φτιάχνετε, τα τυλίγεται με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε. Όταν τα χρειαστείτε, απλός τα βάζετε στο φούρνο!

6. Ευελιξία. Γίνετε δημιουργικοί!

Είναι αρκετά βαρετό αυτό; – απλά ζαμπόν, τα αυγά και το τυρί. Γεμίστε το με ότι θέλετε! Το μόνο πράγμα που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι να μην έρθει σε άμεση επαφή το αυγό με το ψωμί. Προσπάθησα να τα κάνω με μπέικον αντί για ζαμπόν μία φορά, αλλά επειδή είναι παχύτερο και όχι ιδιαίτερα εύπλαστο (ειδικά μετά από το τηγάνισμα), δεν μπορεί να στρώσει σωστά μέσα στο ψωμί, οι επιλογές είναι δικές σας.

7. Χαμηλός προϋπολογισμός

Το ζαμπόν είναι φθηνότερο από το μπέικον. Και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποιο ιδιαίτερο ψωμί για αυτό. Απλά συνηθισμένα ψωμάκια. Ακόμα και μπαγιάτικα είναι μια χαρά. Μόλις τα γεμίσετε και τα ψήσετε, δεν θα είστε σε θέση να πείτε αν είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο το ψωμί.

8. Φαγητό για το δρόμο

Επειδή μπορείτε να το φάτε με τα χέρια, είναι μεγάλη ευκολία να τα φτιάξετε και να έχετε κάτι μαζί σας εν κινήσει!

9. Πολύ καλό για πικνίκ

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη ευκολία είναι αυτή, δεν θα χρειαστεί να μαγειρεύετε στη φωτιά. Απλά θα τα τοποθετήσετε στην άκρη της φωτιάς, κοντά (όχι πάνω) στα αναμμένα κάρβουνα. Το αλουμηνόχαρτο παγιδεύει τη θερμότητα και θα είναι έτοιμα σε χρόνο μηδέν!

10. ΜΟΝΟ 339 θερμίδες ανά μερίδα

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι. Είναι μόνο 1 ψωμάκι, 1 αυγό, 1 μικρό κομμάτι ζαμπόν και 2 κουταλιές της σούπας τυρί. Στην πραγματικότητα, είναι λιγότερο από 339 θερμίδες, γιατί το κέντρο από το ψωμάκι έχει αφαιρεθεί.

Ζαμπόν, αυγό και τυρί σε ψωμένιο μπολ

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα