Μια απλή κλασική Ιταλική σούπα

Η σούπα είναι ένα θρεπτικό και χορταστικό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ιταλικής σούπας, καθένας με τη δική του μοναδική γεύση και χαρακτήρα. Μερικές δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν τη μινεστρόνε, τη σούπα λεμονιού, τη σούπα κολοκύθας και τη σούπα μανιτάριων.

Οι ιταλικές σούπες συνήθως παρασκευάζονται με λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά ή ρύζι. Μερικά κοινά συστατικά περιλαμβάνουν καρότα, κρεμμύδια, σέλινο.

Οι σούπες έχουν μακρά και πλούσια ιστορία, που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι έφτιαχναν διάφορους τύπους σούπας, πολλοί από τους οποίους είναι ακόμα δημοφιλείς σήμερα.

Η σούπα εξακολουθεί να είναι ένα δημοφιλές πιάτο στην Ιταλία σήμερα. Οι σύγχρονοι Ιταλοί σεφ συχνά πειραματίζονται με νέα υλικά και γεύσεις για να δημιουργήσουν νέες και καινοτόμες συνταγές σούπας.

Μια απλή κλασική Ιταλική σούπα

Η ιταλική σούπα είναι ένα θρεπτικό και χορταστικό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 50 minutes
Total Time 2 hours 10 minutes
Course Σούπα
Cuisine Ιταλία
Servings 6 άτομα

Ingredients
  

  • 350 γρ. πατάτες καθαρισμένες
  • 200 γρ. καρότα
  • 150 γρ. κολοκυθάκια
  • 100 γρ. φασόλια
  • 150 γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 200 γρ. ντομάτες ώριμες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ή
  • 100 γρ. σέλινο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανός
  • βασιλικός
  • 200 γρ. ρύζι
  • αλάτι

Instructions
 

  • Χαράξτε ένα σταυρό στο κάτω μέρος από τις ντομάτες και βάλτε τις σε νερό που βράζει, για περίπου 1 με 1,5 λεπτό. Τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σέλινο και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λάδι.
    Σε μια κατσαρόλα βάζετε 2 λίτρα νερό και ρίχνετε μέσα τα φασόλια, τα φασολάκια και το περιεχόμενο του τηγανιού.
    Φτάνετε σε σημείο βρασμού, σκεπάζετε με καπάκι και μαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
  • Βράζετε το ρύζι σε βραστό αλατισμένο νερό για 12 – 15 λεπτά. στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
  • Ψιλοκόψτε το μαϊντανό, το σκόρδο και το βασιλικό.
  • Προσθέτετε το ρύζι και τα μυρωδικά στη σούπα, ανακατεύετε, αλατίζετε και αδειάζετε σε ένα μπολ.
Keyword Χειμώνας

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα