Ελβετικά τραγάνα μπισκότα (Knusperli)

Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Ελβετίας, το οποίο φτιάχνεται από μια ζύμη που αποτελείται από αλεύρι, βούτυρο, αυγό, ζάχαρη και γάλα. Η ζύμη αυτή πλάθεται σε μικρά μπαστουνάκια ή σε διάφορα σχήματα και στη συνέχεια ψήνεται σε φούρνο. Τα Knusperli έχουν τραγανή κρούστα.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές για Knusperli, αλλά οι πιο κοινές χρησιμοποιούν τα υλικά που αναφέραμε, μερικές συνταγές προσθέτουν και άλλα υλικά, όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή μπαχαρικά.

Τα Knusperli είναι ένα δημοφιλές γλυκό στην Ελβετία και σερβίρονται συχνά ως επιδόρπιο ή σνακ. Είναι επίσης ένα παραδοσιακό γλυκό για τις γιορτινές ημέρες, όπως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Είναι ένα εύκολο γλυκό να φτιάξετε. Η συνταγή είναι απλή, τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν και μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές μέρες.

Ελβετικά τραγάνα μπισκότα (Knusperli)

Knusperli είναι ένα δημοφιλές γλυκό στην Ελβετία, σερβίρονται ως επιδόρπιο ή σνακ, είναι επίσης ένα παραδοσιακό γλυκό για τις γιορτινές ημέρες, όπως η περίοδος των Χριστουγέννων
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
αναμονη στο ψυγειο 2 hours
Total Time 2 hours 35 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο, Σνακ
Cuisine Ελβετία

Ingredients
  

  • 200 γρ βούτυρο
  • 1 κτγ κανέλα
  • 225 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 225 γρ αλεύρι
  • 250 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα

Instructions
 

  • Χτυπήστε πρώτα το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι με το σύρμα του μίξερ χειρός (ή του επιτραπέζιου) μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το 1 αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέστε το αλεύρι (αφού το κοσκινίσουμε) στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, (αλλάξτε το σύρμα με το γάντζο) και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Τέλος, ρίξτε στη ζύμη τα αμύγδαλα και ζυμώστε.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάρα πλάτους περίπου 5 εκατοστών και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 2ωρω, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  • Μόλις τελειώσει ο χρόνος ψύξης, ξετυλίγετε τη ζύμη και κόβετε τα μπισκότα σε φέτες 1 εκ.
  • Κατεβάζετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε τα μπισκότα για περίπου 15-20 λεπτά. (μην τα αφήσετε χωρίς παρακολούθηση, είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν)

Notes

Μερικές παραλλαγές :
  • Knusperli με σοκολάτα: Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαύρη ή λευκή σοκολάτα στη ζύμη.
  • Knusperli με ξηρούς καρπούς: Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, φουντούκια ή καρύδια, στη ζύμη.
  • Knusperli με μπαχαρικά: Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, κανέλα ή γαρύφαλλο στη ζύμη.
Keyword αμύγδαλα, γιορτές, μπισκότα

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα