Αλάνθαστη μαγιονέζα

Αλάνθαστη μαγιονέζα

Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course Σάλτσες-Μαρινάδες
Servings 500 ml

Ingredients
  

  • 2 αυγά τους κρόκους μόνο
  • 1 κτγ μουστάρδα ντιζόν
  • 500 ml ελαιόλαδο ή εάν σας είναι λίγο βαριά, μπορείτε να παίξετε με μια μικρή αναλογία με καλαμποκέλαιο
  • 1-2 κουταλιές ξύδι λευκού κρασιού
  • ½ λεμόνι
  • αλάτι Θαλασσινό

Instructions
 

  • Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και μετά προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Προσθέτουμε σταδιακά περίπου το μισό λάδι, πολύ αργά στην αρχή, χτυπώντας συνεχώς για περίπου 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Μόλις προστεθεί περίπου το μισό λάδι, ρίξτε και χτυπήστε ελαφρά 1 κουταλιά της σούπας ξύδι – αυτό θα χαλαρώσει ελαφρώς το μείγμα και θα του δώσει πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα.
  • Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι, χτυπώντας συνεχώς.
  • Ρίξτε μια πρέζα αλάτι, ρίξτε σιγά σιγά το χυμού του μισού λεμονιού και λίγο ακόμη ξύδι, αν χρειαστεί.
  • Φυλάσσετε σε ένα αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.
Keyword Αυγό, Λεμόνι, Μουστάρδα, Ξύδι

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα