Ζύμη Εμπανάδας (χωρίς αυγό)

Αυτή η συνταγή είναι μια απλή και χωρίς αυγό ζύμη για εμπανάδας, μόλις μάθετε να φτιάχνετε αυτή τη βασική ζύμη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος εμπανάδας επιθυμεί η καρδιά σας, γλυκό ή αλμυρό συνδυασμό.

Θα μπορούσατε επίσης να γεμίσετε απλά την εξαιρετική ζύμη με όποιον συνδυασμό κρέατος και λαχανικών αγαπάτε ή έχετε στο ψυγείο.

Ζύμη Εμπανάδας (χωρίς αυγό)

Prep Time 20 minutes
Αναμονή στο ψυγείο 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course Ζύμη
Servings 12

Ingredients
  

  • 300 γρ αλεύρι + αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 100 γρ βούτυρο μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 ml νερό (περίπου)

Instructions
 

  • Ανακατέψτε το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε με τα χέρια σας.
  • Προσθέστε σταδιακά νερό μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ομοιόμορφη ζύμη.
  • Αν είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε περισσότερο αλεύρι, αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέστε περισσότερο νερό.
  • Τώρα τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα ή εάν βιάζεστε, μέχρι να είναι έτοιμη η γέμιση.
Keyword 4 υλικά, Χωρίς αυγό

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα