Απλή και χωρίς αυγό ζύμη για εμπανάδας με αλεύρι ολικής άλεσης, μάθετε να φτιάχνετε αυτή τη βασική ζύμη και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος εμπανάδας επιθυμεί η καρδιά σας, γλυκό ή αλμυρό.
Ζύμη εμπανάδας (με αλεύρι ολικής)
Ingredients
- 300 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ βούτυρο μαλακό
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 ml νερό περίπου
Instructions
- Ανακατέψτε το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε με τα χέρια σας.
- Προσθέστε σταδιακά νερό μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ομοιόμορφη ζύμη.
- Αν είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε περισσότερο αλεύρι, αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέστε περισσότερο νερό.
- Τώρα τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα ή εάν βιάζεστε, μέχρι να είναι έτοιμη η γέμιση.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.