Τραγανά νιόκι με πέστο ντοματίνια και κατσικίσιο τυρί

Αυτό το πιάτο με τα τραγανά νιόκι με πέστο με κατσικίσιο τυρί και ντοματίνια έχει μόνο τέσσερα συστατικά και είναι έτοιμο σε 15 λεπτά! Ότι πρέπει για μια κουραστική βραδιά μέσα στην εβδομάδα.

Τραγανά νιόκι με πέστο, κατσικίσιο τυρί και ντοματίνια

Ένα πιάτο με 4 υλικά, έτοιμο σε 15 λεπτά! Τα νιόκι τηγανίζονται σε ελαιόλαδο μέχρι γίνουν τραγανά και το κατσικίσιο τυρί λιώνει στη σάλτσα πέστο δημιουργώντας μια πλούσια και κρεμώδη υφή σε αυτή τη χορτοφαγική συνταγή.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Κυρίως πιάτο
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 πακέτο νιόκι ολικής αλέσεως ή κανονικό, ότι θέλετε
  • 500 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100 γρ πέστο έτοιμο ή μπορείτε να το φτιάξετε εσείς
  • 100 γρ τυρί κατσικίσιο

Instructions
 

  • Μαγειρέψτε τα νιόκι τοποθετώντας τα προσεκτικά σε αλατισμένο βραστό νερό και αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα όταν αρχίσουν να επιπλέουν.
  • Σοτάρετε τα μαγειρεμένα νιόκι σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανά (περίπου 5 λεπτά).
  • Προσθέστε το πέστο και τα ντοματίνια, μαγειρέψτε για περίπου δύο λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι ντομάτες.
  • Προσθέστε τα 3/4 από το κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει μέσα στη σάλτσα.
  • Σερβίρετε με λίγο ακόμη θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί από πάνω.

Notes

Είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιάξετε το δικό σας πέστο βασιλικού, αν είστε τόσο διατεθειμένοι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πέστο με κατσικίσιο τυρί τροποποιώντας λίγο την συνταγή.
Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόλιανδρο πέστο ή ρόκα πέστο.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα