Αυτή είναι μια απλουστευμένη εκδοχή της βόρειο-Ιταλικής τονοσαλάτας, ιδανική για ένα βράδυ, ακόμη καλύτερα για ένα καλοκαιρινό βράδυ: χωρίς μαγείρεμα και με πολύ γεύση.
Τονοσαλάτα σε στυλ Τοσκάνης
Ξεχάστε τη μαγιονέζα! Το λεμόνι προσθέτει πραγματικά μια άλλη διάσταση στη σαλάτα τόνου!
Ingredients
- 350 γρ τόνο σε νερό
- 400 γρ φασόλια λευκά
- 10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 4 κρεμμύδια κομμένα και πλυμένα
- 2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Instructions
- Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε απαλά.
- Βάλτε τα λίγο στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.
Notes
Μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα και να την έχετε στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.
Όταν χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα φασόλια σε μια συνταγή, φροντίστε να τα ξεπλύνετε πρώτα σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, καθώς το κονσερβοποιητικό υγρό τους περιέχει συχνά αρκετή ποσότητα νατρίου.