Τονοσαλάτα σε στυλ Τοσκάνης

Αυτή είναι μια απλουστευμένη εκδοχή της βόρειο-Ιταλικής τονοσαλάτας, ιδανική για ένα βράδυ, ακόμη καλύτερα για ένα καλοκαιρινό βράδυ: χωρίς μαγείρεμα και με πολύ γεύση.

Τονοσαλάτα σε στυλ Τοσκάνης

Ξεχάστε τη μαγιονέζα! Το λεμόνι προσθέτει πραγματικά μια άλλη διάσταση στη σαλάτα τόνου!
Prep Time 10 minutes
Course Ορεκτικά, Σαλάτα, Σνακ, Συνοδευτικά
Servings 4

Ingredients
  

  • 350 γρ τόνο σε νερό
  • 400 γρ φασόλια λευκά
  • 10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 4 κρεμμύδια κομμένα και πλυμένα
  • 2 κτσ χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Instructions
 

  • Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε απαλά.
  • Βάλτε τα λίγο στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.

Notes

Μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα και να την έχετε στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.
 
Όταν χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα φασόλια σε μια συνταγή, φροντίστε να τα ξεπλύνετε πρώτα σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, καθώς το κονσερβοποιητικό υγρό τους περιέχει συχνά αρκετή ποσότητα νατρίου.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα, Καλοκαίρι

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα