Το chimichurri είναι μια παραδοσιακή αργεντίνικη σάλτσα που παρασκευάζεται από βότανα, σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι. Είναι ένα απαραίτητο συνοδευτικό για το choripán, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα πιάτα, όπως ψητά κρέατα, ψάρια και λαχανικά.
Η σάλτσα chimichurri έχει μια πικάντικη και φρέσκια γεύση, που οφείλεται στα βότανα που περιέχει. Τα πιο συνηθισμένα βότανα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της σάλτσας chimichurri είναι ο μαϊντανός, η ρίγανη, το σκόρδο, το άνηθος και το θυμάρι.
Η σάλτσα chimichurri είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη σάλτσα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Τα υλικά που χρειάζεστε είναι απλά και μπορείτε να τα βρείτε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ.
Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα και νόστιμη σάλτσα, σας προτείνω να δοκιμάσετε το chimichurri. Είναι μια σάλτσα που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της.
Σάλτσα Τσιμιτσούρι (Chimichurri Sauce)
Ingredients
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζάνι ρόκα ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κτσ ξύδι από κόκκινο κρασί
- ½ κτγ αλάτι
- ¼ κτγ πιπέρι
- ½ τσίλι ψιλοκομμένο
Instructions
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά.
- Αφήστε τη σάλτσα να σταθεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τη χρήση.
Notes
- Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα chimichurri και άλλα βότανα, όπως άνηθος, βασιλικό ή θυμάρι.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη ελαιόλαδου, όπως το ελαιόλαδο με φρούτα ή το ελαιόλαδο με μπαχαρικά.
- Μπορείτε να σερβίρετε τη σάλτσα chimichurri με ψητό κρέας, ψάρι, λαχανικά ή ρύζι.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
[…] το λουκάνικο. Το choripán συνήθως σερβίρεται με σάλτσα chimichurri, η οποία είναι μια σάλτσα που παρασκευάζεται από […]