Μου άρεσε η γεύσεις της φέτας με ελιές Καλαμών και λιαστή ντομάτα, τυλιγμένα μέσα σε δροσιστικές λωρίδες αγγουριού. Η γέμιση γίνεται εξαιρετικά γρήγορα, και θα μπορούσε ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως dip για να συνοδεύσει λαχανικά!
Ρολάκια αγγουριού με φέτα
Τα ρολάκια αγγουριού με φέτα είναι η τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ και νόστιμο ορεκτικό ή σνακ. Τα φρέσκα υλικά συνδυάζονται τέλεια για να δημιουργήσουν μια πλούσια και ισορροπημένη γεύση.
Ingredients
- 2 τεμ αγγούρι μεγάλα
- 170 γρ φέτα θρυμματισμένη
- 3 κτσ γιαούρτι στραγγιστό
- 2 1/2 – 3 1/2 κτσ λιαστές ντομάτες (ή πιπεριές Φλωρίνης) λεπτοκομμένες
- 8 – 12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
- 1 κτσ ρίγανη ή άνηθο
- 2 κτσ χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές κατά μήκος φέτες, με το μαντολίνο ή με τον αποφλοιωτή λαχανικών.Απλώνουμε τις φέτες του αγγουριού πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν και ξεκινάμε να φτιάξουμε τη γέμιση.
- Βάζουμε τη φέτα και το γιαούρτι σε μετρίου μεγέθους μπολ.Θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι κι ενώνουμε τα υλικά ανακατεύοντας.Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ή την πιπεριά Φλωρίνης, τις ελιές, τον άνηθο ή τη φρέσκια ρίγανη, το λεμόνι και το πιπέρι μέσα στο μπωλ.Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε 1 – 2 κουταλιές του γλυκού από το μείγμα στο τέλος κάθε λωρίδας αγγουριού και τυλίγουμε σε ρολό.Καρφιτσώνουμε με μια οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει.Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες.Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.