Πέστο κόκκινης πιπεριάς

Το κόκκινο πέστο είναι πιο γλυκό από την κλασική έκδοση με τον βασιλικό, οπότε μπορεί να γίνει ένα από τα αγαπημένα ντιπ στο οικογενειακό τραπέζι. Εμείς σας δίνουμε μια δόση, αλλά γιατί να μην κάνετε διπλή παρτίδα: αφού σίγουρα θα το απολαύσετε με τα ζυμαρικά, δοκιμάστε να το σερβίρετε με ψητό κοτόπουλο για ένα καλοκαιρινό μεσημεριανό γεύμα την Κυριακή, επίσης ανακατεμένο με φρέσκες ντομάτες πάνω σε μια μπρουσκέτα. Θα δώσει μια υπέροχη γεύση και σε ένα πιάτο ανακατεμένο με ρύζι ή κουσκούς, με μερικά φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και διάφορα μυρωδικά.

Πέστο κόκκινης πιπεριάς

Αυτό το νόστιμο κόκκινο Pesto σας γεμίζει με πλούσια γεύση από τις λιαστές ντομάτες, ισορροπημένη με τη γλύκα από τις κόκκινες πιπεριές, την παρμεζάνα, το πικάντικο σκόρδο και τα φρέσκα βότανα.
Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Course Ντιπ
Servings 500 γραμμάρια

Ingredients
  

  • 85 γρ κουκουνάρι ή καρύδια
  • 250 γρ κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες (εάν τις πάρετε έτοιμες σε βάζο, ζυγίστε τις στραγγίσετε καλά)
  • 8 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες
  • σκόρδο 1 μεγάλη σκελίδα κομμένη στα 4
  • 2 κ.τ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 20 φύλλα βασιλικό
  • 50 γρ παρμεζάνα ψιλοκομμένη και λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
  • χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο μαύρο

Instructions
 

  • Τοποθετήστε τα κουκουνάρια ή τα καρύδια σε ένα τηγάνι σε μια μέτρια-χαμηλή φωτιά και ανακινήστε το τηγάνι κατά διαστήματα έως ότου τα κουκουνάρια να πάρουν χρυσό καστανό χρώμα, ή τα καρύδια να βγάλουν τα αρώματά τους και να ροδίσουν στις άκρες. Βάλτε τα σε έναν δίσκο για να κρυώσουν λίγο.
  • Βάλτε τις στραγγισμένες πιπεριές σε ένα μπλέντερ με τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το βασιλικό. Χτυπήστε μέχρι να πάρετε την υφή του πέστο, βάλτε μέσα τα κουκουνάρια ή τα καρύδια, χτυπήστε ελάχιστα για να διατηρήσετε την υφή. Ανακατέψτε την παρμεζάνα, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού για να το καρυκεύσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιήστε αμέσως ή φυλάξτε σε ένα βάζο στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.

Notes

Για χρήση σε ζυμαρικά, στραγγίστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και επιστρέψτε τα στο τηγάνι, προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε πάνω από τη φωτιά για μερικά λεπτά. Σερβίρετε με επιπλέον βασιλικό ή παρμεζάνα πασπαλισμένα στην κορυφή.
Keyword κόκκινη πιπεριά, πέστο, ψητές κόκκινες πιπεριές

Photo credit: bbc.co.uk

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα