New York Cheesecake

Η αμερικανική μητρόπολη στο πιάτο σας.

Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλοί που δεν γνωρίζουν, το New York Cheesecake… σε μια βάση από μπισκότα, από πάνω λαχταριστή κρέμα τυριού, καλυμμένο με πουρέ βατόμουρου. Ένα όνειρο!

Ειδικά τις ζεστές μέρες, που επικρατούν τελευταία, ένα ελαφρύ γλυκάκι δεν είναι κακό πράγμα. Δοκιμάστε το και αφήστε να σας κατακλύσει γευστικά η Νέα Υόρκη.

New York Cheesecake

Τσιζκέικ της Νέας Υόρκης, γνωστό για την κρεμώδη και πλούσια γεύση του. Εδώ μια ελαφρώς "πειραγμένη" εκδοχή.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 51 minutes
Αναμονή στο ψυγείο 3 hours
Total Time 4 hours 6 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο
Cuisine Αμερική
Servings 8

Ingredients
  

Για τη βάση

  • 75 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ μπισκότα βρώμης
  • 75 γρ παξιμάδια ή φρυγανιές
  • ½ κτγ αλάτι

Για τη γέμιση με τυρί κρέμα

  • 3 αυγά
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ τυρί quark (με χαμηλά λιπαρά) ή γιαούρτι ή τυρί cottage, ρικότα, μασκαρπόνε, ……
  • 600 γρ τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)

Για την επικάλυψη βατόμουρου

  • 300 γρ βατόμουρα
  • 1 κτσ κορν φλάουρ

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.

Για τη βάση

  • Τυλίξτε τα μπισκότα βρώμης και τα παξιμάδια σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και χτυπήστε τα με έναν πλάστη μέχρι να σχηματιστούν πολύ μικρά ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Ρίξτε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ διαμέτρου 26 εκατοστών και πιέστε το ομοιόμορφα ώστε να καλύψει όλη τη βάση.
  • Βάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση

  • Χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Ανακατέψτε το κουάρκ και το τυρί κρέμα.
  • Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο και ρίξτε όλο το μείγμα πάνω στη βάση από μπισκότα και παξιμάδια.
  • Ψήστε για άλλα 40 λεπτά.
  • Βγάλτε το τσίζκεικ από το φούρνο και χαλαρώστε τα τοιχώματα από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει.

Για την επικάλυψη με βατόμουρα

  • Πολτοποιήστε τα βατόμουρα ή πιέστε τα με ένα πιρούνι και αφήστε τα να βράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας νερό και προσθέστε το στον πουρέ βατόμουρου.
  • Αφήστε το στη φωτιά για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  • Αφήστε το να κρυώσει καλά και στη συνέχεια απλώστε το πάνω στο cheesecake.
  • Βάλτε το στο ψυγείο για τρεις ώρες.
Keyword Cheesecake

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα