Μπρουσκέτες με ανθότυρο και σταφύλια

Μία μπρουσκέτα εντελώς καλοκαιρινή που θα σας ξετρελάνει με την ιδιαιτερότητα της γεύσης της.

Μπρουσκέτες με ανθότυρο και σταφύλια

Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course Εύκολα, Ορεκτικά, Συνοδευτικά
Servings 10

Ingredients
  

  • 10 φέτες ψωμί λεπτά κομμένες (καλύτερα από μπαγκέτα, κομμένες διαγώνια για να μας δώσουν μεγαλύτερου μεγέθους φετούλες)
  • 1 τσαμπί σταφύλι της επιλογής σας, χωρίς κουκούτσια
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 2 κτσ μέλι
  • κανέλα
  • γαρύφαλλο
  • ελαιόλαδο

Instructions
 

  • Σε μια λαμαρίνα απλώνουμε τις φέτες ψωμιού, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρύφαλλο και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και να φρυγανιστούν.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ανθότυρο με λίγο μέλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε μόνες τους τις ρώγες σταφυλιού, κομμένες στη μέση, μέχρι να βγάλουν τη σάλτσα τους και να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Για το σερβίρισμα, απλώνουμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί το ανθότυρο, προσθέτουμε τα ψητά σταφύλια, λίγο μέλι, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε, όσο οι μπρουσκέτες μας είναι ζεστές.
Keyword ανθότυρο, σταφύλι

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα