Μία μπρουσκέτα εντελώς καλοκαιρινή που θα σας ξετρελάνει με την ιδιαιτερότητα της γεύσης της.
Μπρουσκέτες με ανθότυρο και σταφύλια
Ingredients
- 10 φέτες ψωμί λεπτά κομμένες (καλύτερα από μπαγκέτα, κομμένες διαγώνια για να μας δώσουν μεγαλύτερου μεγέθους φετούλες)
- 1 τσαμπί σταφύλι της επιλογής σας, χωρίς κουκούτσια
- 300 γρ. ανθότυρο
- 2 κτσ μέλι
- κανέλα
- γαρύφαλλο
- ελαιόλαδο
Instructions
- Σε μια λαμαρίνα απλώνουμε τις φέτες ψωμιού, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρύφαλλο και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και να φρυγανιστούν.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ανθότυρο με λίγο μέλι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε μόνες τους τις ρώγες σταφυλιού, κομμένες στη μέση, μέχρι να βγάλουν τη σάλτσα τους και να ροδίσουν ελαφρώς.
- Για το σερβίρισμα, απλώνουμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί το ανθότυρο, προσθέτουμε τα ψητά σταφύλια, λίγο μέλι, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε, όσο οι μπρουσκέτες μας είναι ζεστές.