Τάρτα σοκολάτα με ταχίνι

Μια τάρτα νηστίσιμη και επιπλέον είναι κατάλληλη για όσους δεν τρώνε γλουτένη.

Τάρτα σοκολάτα με ταχίνι

Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
ώρες αναμονή 4 hours
Total Time 4 hours 55 minutes
Course Γλυκά, Υγιεινά, Χωρίς Γλουτένη
Servings 10 μερίδες

Ingredients
  

Για το μπισκότο της τάρτας

  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. χυμός πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένος, θα ήταν το ιδανικό
  • 50 γρ. κουβερτούρα 50%-55%

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα 50%-55%
  • 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένος, θα ήταν το ιδανικό
  • 200 γρ. ταχίνι
  • κακάο για πασπάλισμα

Instructions
 

Για το μπισκότο της τάρτας

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 15 με 25 λεπτά το πολύ (ανάλογα με το φούρνο). Προσοχή να μην σας παραψηθεί γιατί θα γίνει σκληρή.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι, το βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράσει τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο, ίσα ίσα να δέσουν τα υλικά.

Δίνουμε την τελική μορφή στο γλυκό μας

  • Παίρνουμε την ταρτιέρα μας με την βάση που έχουμε ψήσει και από πάνω αδειάζουμε την κρέμα.
  • Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά για περίπου 3 ώρες.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο και σερβίρουμε.

Notes

Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός ή αν χρησιμοποιήσετε λίγο μεγαλύτερο σκεύος (οπότε θα απλώσει η βάση της τάρτας και θα γίνει πιο λεπτή), θα πρέπει να το ψήσετε λιγότερη ώρα.

Η τάρτα αυτή δεν περιέχει αλεύρι ούτε άλλα υλικά που περιέχουν γλουτένη, επομένως είναι κατάλληλη για όσους ταλαιπωρούνται από τη γλουτένη. Αν ανήκετε σε αυτούς ή αν πρόκειται να προσφέρετε το γλυκό σε κάποιον πάσχοντα, φροντίστε να προμηθευτείτε κορν φλάουρ και άχνη ζάχαρη από καταστήματα που πουλάνε προϊόντα χωρίς γλουτένη, ελέγχοντας ότι αυτά φέρουν την ειδική επισήμανση. Έτσι μόνο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έχουν παραχθεί ή συσκευαστεί σε εγκαταστάσεις που διαχειρίζονται άλευρα, όπου είναι πιθανό να «επιμολυνθούν» από τη γλουτένη άλλων προϊόντων. Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη και ίχνη αυτής π.χ. από ένα ψίχουλο ψωμιού, μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στους πάσχοντες.
Keyword Γλυκά, Υγιεινά, Χωρίς γλουτένη
Πρωτότυπη συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος

Εξοπλισμός που χρησιμοποιήσαμε

[amazon template=iframe image&asin=B0028LZ1K8][amazon template=iframe image&asin=B000QIZ1I2][amazon template=iframe image&asin=B00TQJWERI]


Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα