Κάποιες φορές μπορεί να βαριέστε να φτιάξετε πρωινό. Αλλά μπορούμε να φτιάξουμε απλά και ευφάνταστα πράγματα, όπως αυτή η συνταγή για μπουρίτο ομελέτα για πρωινό. Είναι βασικά μια ομελέτα μέσα σε μια τορτίγια, είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι ακούγεται.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τα συστατικά της ομελέτας σας. Γίνετε λίγο δημιουργικοί. Χρησιμοποιήστε ό, τι έχετε διαθέσιμο στο ψυγείο. Για την πιο εύκολη προετοιμασία της ομελέτας σας, είναι η προετοιμασία όλων των υλικών, μπορείτε να τα ετοιμάσετε στο ψυγείο σας από το προηγούμενο βράδυ, οπότε το πρωί θα είναι όλα έτοιμα για την ομελέτα σας.
Μπουρίτο ομελέτα
Ingredients
- 2 αυγά
- 2 κτσ νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- καρυκεύματα της επιλογής σας
- 1 τορτίγια
- 2 κτσ βούτυρο
- διάφορα υλικά για να προσθέσετε στην ομελέτα σας
Instructions
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ.
- Προσθέστε στα αυγά 2 κουταλιές της σούπας νερό, αλάτι, πιπέρι και βότανα / καρυκεύματα. Χτυπάμε όλοι μαζί τα υλικά.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Τοποθετήστε την τορτίγια στο τηγάνι και ζεστάνετε την από κάθε πλευρά για 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε την στην άκρη. Καλύψτε την με ένα πανί ή καπάκι για να τη διατηρήσετε ζεστή.
- Τοποθετήστε το βούτυρο στο τηγάνι για να λιώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, ρίχνουμε τόσο, ώστε να καλύψουμε πλήρως το τηγάνι. Τα αυγά θα πρέπει να φουσκώσουν αμέσως εάν έχετε θερμάνει σωστά το τηγάνι. Δουλέψτε σχετικά γρήγορα, ώστε η ομελέτα σας να μην καεί. Αυτό θα σας πάρει περίπου 15-20 δευτερόλεπτα.
- Ρίξτε στην ομελέτα τα συστατικά που έχετε διαλέξει για να τη γεμίσετε.
- Σύρετε απαλά την ομελέτα, έτσι όπως είναι, ανοιχτή, πάνω στην τορτίγια.
- Τυλίξτε την τορτίγια σαν μπουρίτο, αναδιπλώνοντάς την από το πλάι πρώτα και στη συνέχεια τυλίξτε την σε ρολό.Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.
Photo credit: www.nhs.uk
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.