Σπιτικό γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας είναι μια θαυμάσια εναλλακτική λύση στο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα ή στο γάλα ρυζιού, αμυγδάλου, σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα και μπορείτε να το βρείτε επίσης στα περισσότερα καταστήματα.

Δυστυχώς, το γάλα καρύδας σε κονσέρβα περιέχει συνήθως BPA στην επένδυση της κονσέρβας. Οι νέες ποικιλίες σε χάρτινα κουτιά ψυγείου είναι κάπως καλύτερες, αλλά μπορεί να είναι ακριβές και να έχουν πρόσθετα γλυκαντικά ή συντηρητικά, αλλά ας το παραδεχτούμε, τα περισσότερα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κυρίως νερό!

Ευτυχώς, η παρασκευή γάλακτος καρύδας στο σπίτι είναι πολύ απλή και φθηνή! Από τους υπολογισμούς μου, το σπιτικό γάλα καρύδας κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ ανά παρτίδα. Το χρησιμοποιούμε σε smoothies, κάρυ, παγωτό ή απλά για να το πιούμε μόνο του. Μπορεί επίσης να αρωματιστεί με φυσική βανίλια, φράουλες ή σκόνη κακάο.

Σπιτικό γάλα καρύδας

Σπιτικό γάλα καρύδας από τριμμένη καρύδα για ένα υγιεινό και φθηνό εναλλακτικό γάλα.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course Ρόφημα
Cuisine Υπερτροφή
Servings 6

Ingredients
  

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια καρύδα χωρίς ζάχαρη

Instructions
 

  • Ζεσταίνετε το νερό, λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού.
  • Βάλτε την τριμμένη καρύδα στο μπλέντερ και προσθέστε το ζεστό νερό. Εάν δεν χωράει όλο το νερό, αυτό μπορεί να γίνει σε δόσεις. (Όπως θα δείτε στο τελευταίο βήμα).
  • Χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για αρκετά λεπτά μέχρι να γίνει παχύρρευστο και κρεμώδες.
  • Αδειάστε το μείγμα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τα περισσότερα στερεά της καρύδας.
  • Πιέστε το στραγγισμένο υγρό μέσα από μια πετσέτα ή ένα πανί τυρομάντιλο διαφόρων πάχων για να αφαιρέσετε τα υπόλοιπα κομμάτια καρύδας.
  • Αν χρειάστηκε να χωρίσετε το νερό σε παρτίδες βάλτε όλη την καρύδα που στραγγίσατε πίσω στο μπλέντερ, προσθέστε το υπόλοιπο νερό και επαναλάβετε.
  • Πιείτε το αμέσως ή αποθηκεύστε το στο ψυγείο έως και 3-4 ημέρες μετά την παρασκευή του για καλύτερη γεύση και υφή. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συντηρητικά, η "κρέμα" του γάλακτος καρύδας μπορεί να διαχωριστεί στην κορυφή αν αποθηκευτεί στο ψυγείο. Απλά ανακινήστε ή ανακατέψτε το πριν το χρησιμοποιήσετε.

Notes

Δοκιμάστε να προσθέσετε διαφορετικές γευστικές επιλογές αφού στραγγίσετε όλη την καρύδα!
Γάλα καρύδας με βανίλια: ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Γάλα καρύδας φράουλα: ½ φλιτζάνι πολτοποιημένες φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες.
Σοκολατένιο Γάλα καρύδας: 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο σε σκόνη + ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Keyword Γρήγορα, Εύκολα

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα