Μάφινς για τους λάτρεις, μικρά, απολαυστικά, όχι πολύ γλυκά, φρουτώδη, με κομμάτια βερίκοκου. Μετά το ψήσιμο, τα μάφινς μπορούν να πασπαλιστούν με ζάχαρη άχνη ή να αλειφθούν με ζεστή μαρμελάδα βερίκοκο.
Μάφινς με βερίκοκο και γιαούρτι
Μικρά, απολαυστικά, φρουτώδη, με κομμάτια βερίκοκου, για τους λάτρεις των μάφινς
Ingredients
- 80 γρ βούτυρο
- 120 γρ ζάχαρη
- 1 βανιλίνη ή ένα φακελάκι ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια ή 1 λοβό βανίλιας
- 2 αυγά
- 100 γρ γιαούρτι
- 200 γρ αλεύρι
- 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 350 γρ βερίκοκα φρέσκα (εάν δεν βρείτε και η κονσέρβα θα κάνει δουλειά )
- 50 γρ αμύγδαλα φιλέ
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
- Τοποθετήστε τις φόρμες για μάφιν σε ένα ταψί.
- Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γιαούρτι.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και το προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα.
- Κόβετε τα βερίκοκα σε μικρούς κύβους και τα ανακατεύετε στο μείγμα μαζί με τα αμύγδαλα.
- Μοιράστε το μείγμα στις φόρμες για μάφιν και ψήστε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.
- Σβήστε το φούρνο και ανοίξτε προσεκτικά την πόρτα μέχρι τη μέση, αφήστε έτσι να κρυώσουν για λίγο.
- Αφαιρέστε τα μάφιν από τις θήκες τους και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
- Στη συνέχεια σερβίρετε με ζάχαρη άχνη.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.