Μάφινς με βερίκοκο και γιαούρτι

Μάφινς για τους λάτρεις, μικρά, απολαυστικά, όχι πολύ γλυκά, φρουτώδη, με κομμάτια βερίκοκου. Μετά το ψήσιμο, τα μάφινς μπορούν να πασπαλιστούν με ζάχαρη άχνη ή να αλειφθούν με ζεστή μαρμελάδα βερίκοκο.

Μάφινς με βερίκοκο και γιαούρτι

Μικρά, απολαυστικά, φρουτώδη, με κομμάτια βερίκοκου, για τους λάτρεις των μάφινς
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο, Σνακ
Cuisine Αμερική
Servings 16

Ingredients
  

  • 80 γρ βούτυρο
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη ή ένα φακελάκι ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια ή 1 λοβό βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ αλεύρι
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 350 γρ βερίκοκα φρέσκα (εάν δεν βρείτε και η κονσέρβα θα κάνει δουλειά )
  • 50 γρ αμύγδαλα φιλέ
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
  • Τοποθετήστε τις φόρμες για μάφιν σε ένα ταψί.
  • Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γιαούρτι.
  • Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και το προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα.
  • Κόβετε τα βερίκοκα σε μικρούς κύβους και τα ανακατεύετε στο μείγμα μαζί με τα αμύγδαλα.
  • Μοιράστε το μείγμα στις φόρμες για μάφιν και ψήστε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.
  • Σβήστε το φούρνο και ανοίξτε προσεκτικά την πόρτα μέχρι τη μέση, αφήστε έτσι να κρυώσουν για λίγο.
  • Αφαιρέστε τα μάφιν από τις θήκες τους και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
  • Στη συνέχεια σερβίρετε με ζάχαρη άχνη.
Keyword Βερίκοκο, γιαούρτι, Μάφινς

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα