Γρήγορα μπέργκερ τόνου

Μετατρέψτε μερικές κονσέρβες τόνου σε ένα πικάντικο μπιφτέκι με αυτή τη γρήγορη συνταγή. Το μείγμα του μπιφτεκιού μπορεί να φαίνεται λίγο μαλακό όταν μπαίνει στο τηγάνι, αλλά μόλις ψηθεί η πρώτη πλευρά, θα μπορείτε να το γυρίσετε εύκολα.

Σερβίρετε με μπρόκολο στον ατμό ή γλυκοπατάτες πατάτες τηγανιτές.

Γρήγορα μπέργκερ τόνου

Total Time 30 minutes
Course Σάντουιτς
Servings 4
Calories 308 kcal

Ingredients
  

  • 2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένες
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά ολικής άλεσης χοντροκομμένη (βλ. Συμβουλή)
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά, μοιρασμένη
  • 1 βάζο κόκκινες πιπεριές στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κτγ Μπαχαρικά τύπου OldBay μοιρασμένο
  • 1 κτσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 ψωμάκια χάμπουργκερ ολικής άλεσης
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 4 φέτες ντομάτα

Instructions
 

  • Ανακατέψτε τον τόνο, τη φρυγανιά, 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα, τις μισές από τις πιπεριές, το σέλινο, το κρεμμύδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού Μπαχαρικά τύπου OldBay σε ένα μεσαίο μπολ, σπάζοντας τυχόν μεγαλύτερα κομμάτια τόνου μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο και να συγκρατείται.
  • Συνδυάστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα, τις υπόλοιπες πιπεριές και 1/4 κουταλάκι του γλυκού Μπαχαρικά τύπου OldBay σε ένα μπολ.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα γενναιόδωρο 1/3 φλιτζανιού το καθένα, σχηματίστε το μείγμα τόνου σε τέσσερα μπιφτέκια 3 ιντσών. Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν και να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.
  • Απλώστε το πάνω μισό κάθε ψωμιού με μαγιονέζα με τις πιπεριές και τοποθετήστε ένα μπιφτέκι, μαρούλι και ντομάτα στο κάτω μισό.

Notes

Σημείωση: Ο τόνος, όπως όλα τα ψάρια και τα οστρακοειδή, περιέχει λίγο υδράργυρο. Σύμφωνα με τον FDA και την EPA, οι γυναίκες που είναι ή ενδέχεται να μείνουν έγκυες, οι θηλάζουσες μητέρες και τα μικρά παιδιά θα πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωσή τους σε 340γρ την εβδομάδα ψάρια με χαμηλότερο υδράργυρο, συμπεριλαμβανομένου του κονσερβοποιημένου “ελαφρού” τόνου. Η κατανάλωση τόνου λευκού, τόνου (ο οποίος φέρει την ένδειξη “λευκός”) θα πρέπει να περιορίζεται σε όχι περισσότερο από 120γρ την εβδομάδα. Και, αν ψάχνετε για μια περιβαλλοντικά βιώσιμη επιλογή κονσερβοποιημένου τόνου, ελέγξτε την ετικέτα – ο τόνος που αλιεύθηκε με συρτή ή με καλάμι θεωρείται η καλύτερη επιλογή.
Συμβουλή: Για να φτιάξετε μόνοι σας χοντρή ξηρή φρυγανιά, κόψτε τη φλούδα από το ψωμί ολικής άλεσης. Κόψτε το ψωμί σε κομμάτια και επεξεργαστείτε το σε ένα επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να σχηματιστεί χοντρή ψίχα. Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε στους 120℃ μέχρι να στεγνώσει, περίπου 10 έως 15 λεπτά. Μια φέτα ψωμί κάνει περίπου 1/3 φλιτζανιού ξηρή φρυγανιά.
Keyword τόνος

Photo&recipe credit:eatingwell.com


Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα