Η δική μου εκδοχή του μείγματος Old Bay

Η ακριβής συνταγή για το Old Bay Seasoning είναι κλειδωμένη, αλλά σύμφωνα με την McCormick, το καρύκευμα “συνδυάζει τέλεια 18 μπαχαρικά και βότανα υψηλής ποιότητας”. Όταν μυρίζετε και δοκιμάζετε το Old Bay, είναι σαφές ότι το πιπέρι καγιέν, η πάπρικα και το αλάτι σέλινου είναι τρία από τα πιο διαδεδομένα από τα “μπαχαρικά και βότανα” που αναφέρονται. Χρησιμοποίησα τόσο την καπνιστή όσο και την καυτερή πάπρικα στο μείγμα για να προσθέσω λίγο βάθος, αλλά μπορείτε ελεύθερα να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα από τα δύο, αν δεν έχετε και τα δύο.

Η πικάντικη γεύση της μουστάρδας σε σκόνη είναι ένα άλλο συστατικό που μου έκανε εντύπωση στο πρωτότυπο, καθώς και οι νότες από ζεστά μπαχαρικά όπως η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα φύλλα δάφνης και το γαρύφαλλο. Εντοπίζω επίσης λίγη από τη γήινη γεύση του λευκού πιπεριού, καθώς και την ελαφρώς λουλουδάτη γεύση του μαύρου πιπεριού. Προσάρμοσα (και προσάρμοσα και προσάρμοσα) τις αναλογίες αυτών των διαφόρων μπαχαρικών μέχρι να είμαι ευχαριστημένη με την εμφάνιση και τη γεύση σε σύγκριση με το πρωτότυπο.

Η δική μυ εκδοχή εδώ δεν περιλαμβάνει 18 διαφορετικά μπαχαρικά και βότανα, αλλά νομίζω ότι πλησιάζει πολύ κοντά στο πραγματικό, και για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ τη δική μου, επειδή τα φρέσκα μπαχαρικά και βότανα ενισχύουν πραγματικά τη γεύση.

Η δική μου εκδοχή του μείγματος Old Bay

Αυτή η εκδοχή του Old Bay Seasoning θα σας δώσει την τολμηρή, αρωματική δύναμη του αρχικού μείγματος, ενώ σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τα φρέσκα μπαχαρικά και βότανα που έχετε ήδη στο σπίτι.
Total Time 2 minutes
Course Γρήγορα, Εύκολα, Καρυκεύματα

Ingredients
  

  • 1 κτσ αλάτι σέλινου (βλ. Σημειώσεις Συνταγής)
  • 1 κτσ πάπρικα καυτερή
  • 1 κτσ πάπρικα καπνιστή
  • 1 ½ κτγ μουστάρδα σε σκόνη
  • ¾ κτγ πιπέρι καγιέν
  • ½ κτγ μαύρο πιπέρι αλεσμένο
  • ½ κτγ λευκό πιπέρι αλεσμένο
  • ¼ κτγ φύλλα δάφνης τριμμένα (βλέπε σημειώσεις συνταγής)
  • κτγ κανέλα τριμμένη
  • κτγ γαρύφαλλο τριμμένο
  • κτγ μοσχοκάρυδο τριμμένο

Instructions
 

  • Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε τα με σύρμα για να αναμειχθούν.
  • Χρησιμοποιήστε το για να καρυκεύσετε κρέας, ψάρι, λαχανικά ή φασόλια.
  • Φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 1 χρόνο.

Notes

Αλάτι σέλινου: 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι σέλινου μπορούν να αντικαταστήσουν το αλάτι σέλινου.
Φύλλα δάφνης: Αν δεν μπορείτε να βρείτε αλεσμένα φύλλα δάφνης, μπορείτε να αλέσετε ολόκληρα φύλλα χρησιμοποιώντας γουδί και γουδοχέρι.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα