Ζύμη για πίτσα με χαμηλά λιπαρά

Η απόλαυση συναντά την υγεία!

Ξεχάστε τις βαριές και λιπαρές πίτσες! Αυτή η συνταγή ζύμης πίτσας με χαμηλά λιπαρά ήρθε για να σας χαρίσει μια γευστική και υγιεινή εμπειρία που θα σας ξετρελάνει!

Εύκολη, γρήγορη και θρεπτική:

Φτιάχνεται σε χρόνο μηδέν, δεν κολλάει στο ταψί και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα υλικά είναι απλά και οικονομικά, ενώ η εκτέλεση παιχνιδάκι!

Μυστικά για τέλεια ζύμη:

  • Συνδυασμός αλεύρων: Το αλεύρι ολικής αλέσεως προσθέτει θρεπτικά συστατικά και υφή, ενώ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις εξασφαλίζει ελαστικότητα.
  • Λιναρόσπορος: Πηγή ω-3 λιπαρών οξέων για μια πιο υγιεινή επιλογή.
  • Χλιαρό νερό: Ενεργοποιεί τη μαγιά και εξασφαλίζει αφράτη ζύμη.
  • Ελαιόλαδο και μέλι: Προσδίδουν γεύση και βοηθούν στην ανάπτυξη της ζύμης.
  • Ξεκούραση: Απαραίτητη για να φουσκώσει η ζύμη και να γίνει αφράτη.

Πώς να φτιάξετε την τέλεια πίτσα:

  1. Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες της συνταγής για να φτιάξετε τη ζύμη.
  2. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει.
  3. Ανοίξτε τη ζύμη και τοποθετήστε την σε ταψί.
  4. Προσθέστε τη σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας σας.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο.
  6. Απολαύστε μια ζεστή, λαχταριστή και υγιεινή πίτσα!

Προτάσεις για γαρνιτούρα:

  • Κλασική: Ντομάτα, μοτσαρέλα, βασιλικός.
  • Χορτοφαγική: Λαχανικά της αρεσκείας σας, μανιτάρια, φυτικό τυρί.
  • Πικάντικη: Πικάντικο λουκάνικο, πιπεριές, τσίλι.

Ζύμη για πίτσα με χαμηλά λιπαρά

Μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική συνταγή για ζύμη πίτσας που θα σας ενθουσιάσει!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
ΦΟΥΣΚΩΜΑ 20 minutes
Total Time 45 minutes
Course Ζύμη
Servings 1 πίτσα

Ingredients
  

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κτσ λιναρόσπορο αλεσμένο
  • 1 φάκελος μαγιά ξερή
  • ½ κτγ αλάτι
  • φλιτζανιού νερό χλιαρό
  • 2 κτγ ελαιόλαδο
  • 2 κτγ μέλι
  • 1 κτσ καλαμποκάλευρο
  • ελαιόλαδο για την προετοιμασία του ταψιού

Instructions
 

  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε τα δύο αλεύρια, τον αλεσμένο λιναρόσπορο, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
  • Μέσα στο δοχείο μέτρησης που έχετε το χλιαρό νερό ρίξτε και ανακατέψτε το ελαιόλαδο και το μέλι. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα για να σχηματιστεί μια μπάλα. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε για περίπου 1-2 λεπτά.
  • Ψεκάστε ή αλείψτε ελαφρά ένα μεσαίο μπολ με ελαιόλαδο και τοποθετήστε τη ζύμη μέσα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 20 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, αλείψτε ελαφρά ένα ταψί πίτσας 30 εκ. με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με καλαμποκάλευρο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς C.
  • Μόλις φουσκώσει η ζύμη, βάλτε τη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη και τοποθετήστε την στο ταψί της πίτσας, αφήνοντας ένα δαχτυλίδι περιφερειακά για την κρούστα.
  • Καλύψτε με τη σάλτσα και τα υλικά και ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά.
Keyword πίτσα

Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε τις δικές σας αγαπημένες γαρνιτούρες και τους γευστικούς συνδυασμούς που κάνετε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα