Γλυκοπικάντικα διπλομαγειρεμένα παϊδάκια

Ένα δημοφιλές πιάτο, με χοιρινά παϊδάκια, τα οποία είναι μαριναρισμένα σε μια γλυκιά και πικάντικη σάλτσα, μαγειρεύονται πρώτα στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ψήνονται σε ένα γκριλ μέχρι να ροδίσουν.

Η μυρωδιά του αρώματος του κρέατος και του σκόρδου θα πλημμυρίσει το σπίτι, καθώς τα παϊδάκια ψήνονταν στο φούρνο. Η γλυκιάς και καυτερής σάλτσα, λιώνει αργά πάνω στα ζουμερά κομμάτια κρέατος.

Όσο θα περνά η ώρα, η μυρωδιά θα γινετε όλο και πιο έντονη, και η όρεξη όλο και πιο μεγάλη. Είναι σίγουρα δύσκολο να περιμένεις να ψηθούν τα παϊδάκια, αλλά η αναμονή αξίζει τον κόπο.

Όταν τα παϊδάκια είναι έτοιμα, θα τα βγάλεις από το φούρνο και θα τα αφήσεις να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.

Το πρώτο κομμάτι που έβαλες στο στόμα σου θα είναι μια αποκάλυψη. Το κρέας ζουμερό και τρυφερό, και η σάλτσα γλυκιά και καυτερή ταυτόχρονα. Η γεύση με μια λέξη συγκλονιστική.

Είναι μια υπέροχη εμπειρία, που θα θυμάσαι για πάντα.

Αυτά τα παϊδάκια έχουν μια διαδικασία 24 ωρών, αλλά σίγουρα το αξίζουν! Το κρέας απλά πέφτει από το κόκαλο, κάτι που θα κάνει όποιον τα δοκιμάσει πολύ χαρούμενο!

Γλυκοπικάντικα διπλομαγειρεμένα παϊδάκια

Μετά από πολλές δοκιμές, έφτιαξα μια συνταγή για ribs που είναι απλά απίστευτη. Το κρέας ζουμερό και τρυφερό, η σάλτσα γλυκιά και καυτερή ταυτόχρονα. Είναι η τέλεια επιλογή για μια βραδιά με φίλους ή οικογένεια.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 2 hours 45 minutes
ξεκουραση στο ψηγειο 12 hours
Total Time 15 hours 5 minutes
Course Δείπνο, Κυρίως πιάτο
Cuisine Αμερική

Ingredients
  

  • Χοιρινά παϊδάκια
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες (ανάλογα με την προτίμησή σας στο σκόρδο)

Επάλειψη:

  • 1 κτσ ζάχαρη λευκή
  • 1 κτσ πάπρικα
  • 2 κτγ αλάτι
  • 2 κτγ μαύρο πιπέρι φρεσκοτρυμμένο
  • 1 1/2 κτγ τσίλι σκόνη
  • 2 κτγ κύμινο αλεσμένο

Σάλτσα:

  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1/4 φλιτζάνι τσίλι (σάλτσα Ταϊλάνδης)
  • 1/4 φλιτζάνι Worcestershire
  • 1 κτσ χυμό λεμονιού
  • 2 κτσ κρεμμύδι σε κύβους
  • 1/2 κτγ μουστάρδα ξηρή
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Τοποθετήστε τα παϊδάκια σε ένα ρηχό ταψί ψησίματος με αλουμινόχαρτο, με το κόκαλο προς τα κάτω. Σκορπίστε τις κομμένες σκελίδες σκόρδου από πάνω. Σκεπάζετε και ψήνετε για 2,5 ώρες. Κατόπιν αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Ενώ ψήνονται τα παϊδάκια, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη λευκή ζάχαρη, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη τσίλι και το αλεσμένο κύμινο.
  • Αφού κρυώσουν τα παϊδάκια, τρίψτε και καλείψτε τα με τα μπαχαρικά παντού. Τυλίξτε τα σφιχτά με μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  • Περίπου 1 ώρα πριν από το σερβίρισμα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατέψτε μαζί την καστανή ζάχαρη, το μηλόξυδο, την κέτσαπ, τη σάλτσα τσίλι, τη Worcestershire σος, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι σε κύβους, την ξηρή μουστάρδα και μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη.
  • Σιγοβράστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χωρίς κάλυμμα, για 1 ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Κρατήστε αρκετή ποσότητα για το κρέας, η υπόλοιπη θα είναι η σάλτσα για να βουτήξετε.
  • Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά.
  • Τοποθετήστε τα παϊδάκια στη σχάρα, ψήνετε σκεπασμένα, για περίπου 12 λεπτά, περιχύνοντας με τη σάλτσα που κρατήσατε, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να γλασάρουν. Σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα για ντιπ.
Keyword BBQ, γλυκό, παϊδάκια, πικάντικό, χοιρινό

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα