Γκι κοκτέιλ

Πανέμορφο κοκτέιλ με πρωταγωνιστή ένα απλό και εύκολο σιρόπι από βατόμουρο και δεντρολίβανο, με φρέσκες νότες βοτάνων, λευκό ρούμι και χυμό λάιμ.

Γκι κοκτέιλ

Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Course Ποτό
Servings 1 κανάτα

Ingredients
  

Για ένα ποτό

  • 56 γρ ρούμι λευκό
  • 14 γρ χυμό λάιμ
  • 28 γρ σιροπιού δεντρολιβάνο-βατόμουρο (η συνταγή ακολουθεί παρακάτω)
  • 2 κτσ βατόμουρα για γαρνιτούρα
  • δεντρολίβανο κλαδάκια για γαρνίρισμα

Για μια κανάτα

  • 2 φλιτζάνια ρούμι λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
  • 1 φλιτζάνι σιροπιού δεντρολιβάνο-βατόμουρο
  • 1 φλιτζάνι βατόμουρα για γαρνιτούρα
  • δεντρολίβανο κλαδάκια για γαρνίρισμα

Απλό σιρόπι δεντρολιβάνο-βατόμουρο

  • 2 φλιτζάνια βατόμουρα
  • 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

Instructions
 

Για ένα ποτό

  • Ανακατεύουμε σε ένα σέικερ το ρούμι, το χυμό λάιμ, το σιρόπι από δεντρολίβανο και βατόμουρο και λίγο πάγο.
  • Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι που έχουμε βάλει μέσα πάγο.
    Γαρνίρουμε με φρέσκα βατόμουρα και κλαδάκι δεντρολίβανο.

Για μια κανάτα

  • Ανακατεύουμε το ρούμι, το χυμό λάιμ, το σιρόπι από δεντρολίβανο και βατόμουρο και λίγο πάγο σε μια κανάτα.
  • Προσθέστε 1-2 φλιτζάνια πάγο για να γίνει δροσερό.
    Γαρνίρετε με φρέσκα βατόμουρα και μερικά κλαδάκια δεντρολίβανο.

Απλό σιρόπι από βατόμουρα και δεντρολίβανο

  • Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά.
  • Βράστε έως ότου τα βατόμουρα είναι μαλακά αλλά δεν έχουν διαλυθεί, περίπου 10 λεπτά.
  • Αφήστε το να κρυώσει, στη συνέχεια στραγγίστε το μέσα από ένα λεπτό κόσκινο.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα