Μπρουσκέτα καπρέζε

Είναι μια πολύ απλή συνταγή, γρήγορη στην προετοιμασία και πολύ νόστιμη.

Είμαι μεγάλος θαυμαστής της ιταλικής κουζίνας. Είτε πρόκειται για ριζότο, είτε για focaccia, είτε για διάφορα antipasti… είτε για μοτσαρέλα. Η καλή βουβαλίσια μοτσαρέλα είναι απλά ένα όνειρο που λιώνει στο στόμα σου και είναι τόσο τρυφερή που δύσκολα θέλεις να την αναμείξεις με κάποιο άλλο συστατικό. Τα τελευταία χρόνια μπορούμε “ευτυχώς” να βρούμε και Ελληνική πολύ καλή μοτσαρέλα. Έτσι, για όσους η μοτσαρέλα πρέπει να σερβίρεται χωρίς φτιασίδια, αυτή η συνταγή μπορεί να μην είναι η βέλτιστη- ή απλά δοκιμάστε την και θα πειστείτε για το αντίθετο.

Η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω, μπορεί να είναι πάρα, μα πάρα πολύ απλή, είναι όμως και μια γιορτή για τον ουρανίσκο! Μπορείτε επίσης να σερβίρετε τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες ξεχωριστά.

Μπρουσκέτα καπρέζε

Ντομάτες, βαλσάμικο και βουβαλίσια μοτσαρέλα πάνω σε μια φρεσκοψημένη φέτα ψωμί
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΑ ΨΩΜΙΟΥ 5 minutes
Total Time 20 minutes
Course Ορεκτικά, Σνακ
Cuisine Ιταλία
Servings 4

Ingredients
  

  • 4 φέτες ψωμί φρέσκο και ελαφρός φρυγανισμένο
  • 250 γρ μοτσαρέλα ντι Μπουφάλα
  • 1 κτσ βούτυρο
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 ντοματίνια
  • 5 κτσ βαλσάμικο ξύδι (μπορεί να χρειαστείτε και λιγότερο, ανάλογα με τη δύναμη του ξυδιού)
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • αλάτι για τη γεύση
  • πιπέρι για τη γεύση
  • βασιλικός για το σερβίρισμα

Instructions
 

  • Περιχύστε τις φέτες ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τις στο φούρνο στους 120°C για 5 λεπτά, ή τις περνάμε από τη φρυγανιέρα, ή απλά τις φρυγανίζουμε ελαφρά, περνώντας τις φέτες από το τηγάνι.
  • Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση κατά μήκος. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε φέτες.
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και λιώνετε σε αυτό λίγο βούτυρο. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, μαζί με το σκόρδο και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέστε τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στα κρεμμύδια στο τηγάνι και αλατίστε.
    Βάλτε ένα καπάκι για περίπου 2 λεπτά και σοτάρετε.
    Αφαιρέστε το καπάκι και σβήστε τις ντομάτες με το βαλσάμικο ξύδι.
    Προσθέστε τη ζάχαρη και μην ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο ξύδι.
  • Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύετε τα πάντα μαζί, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
  • Τοποθετήστε περίπου δύο φέτες μοτσαρέλα στο ψωμί και περιχύστε τις μαγειρεμένες ντομάτες από πάνω.
  • Αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με λίγο φρεσκοκομμένο βασιλικό.
Keyword βαλσάμικο ξύδι, βασιλικός, μοτσαρέλα, ψωμί

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα